Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Doom metal / Stoner metal
Dodano Subota, 08 Listopad 2011
Žanr Metal
Length 41:19
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Švedska
Etiketa Rise Above Records
Tags

Review

 

Švedski bend Grand Magus mnogi označavaju kao doom metal bend što je po meni jedna vrlo uskogrudna ako ne i netočna ocjena. Iako njihov četvrti album, pod imenom Iron Will ima puno elemenata doom metala, bilo bi jako netočno strpati ih u tu ladicu, tim više što se u njihovom zvuku prepoznaju mnogi žanrovi metala.
 
Pjesme na albumu su brze i napete, a ne spore i ponekad i dosadne što je glavna karakteristika doom metala. Naravno ima i pjesama sporijeg tempa poput pjesme Self Deceiver, ali većina je u srednjem i brzom tempu. Grand Magus u svojim kompozicijama također ubacuje elemente psihodelije i klasičnog rocka, kao i melodičnu senzibilnost tradicije NWOBHM-a.
 
Još jedna stvar koja odvaja Grand Magus od klasičnih doom metal bendova je njihov vokal J.B.Christofferssona, čiji vokal je bliskiji power i heavy metalu nego doomu. Umjesto karakterističnih grubih doom vokala, ovo me prije podsjeća na Black Sabbath sa R.J.Diom.
 
Album Iron Will je gust, težak album sa grubljim donjim dijelom, ali također ima i dosta groovea. Tmurniji riffovi u kombinaciji sa melodičnim uletima i pamtljivim refrenima. Riječi pjesama su u skladu sa vikinškom metal tradicijom, sa temama posvećenim mitovima i velikim bitkama iz prošlosti.
 
Zvuk Grand Magusa je svakako evoluirao kroz albume i sa posljednjim uratkom mislim da su pogodili zlatnu žilu. Kombinacija težeg zvuka i melodičnosti zajedno sa izvanrednim muziciranjem čini ovaj album jednim od onih u kojem će svi fanovi dooma i heavy metala općenito uživati.
 
Ivan Šunić - Camaro
Hits 502

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42