Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Hard rock / Rock and roll / Southern rock
Dodano Četvrtak, 05 Siječanj 2017
Žanr Rock
Length 1:06:45
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država Europa
Etiketa Blue Rose Records
Catalog Number BLU CD0437
Edition details objavljeno: 16.10.2007.; izvršni producent: Stefani Scamardo
Tags Gov't Mule Stefani Scamardo Blue Rose Records

Review

Prije samo tjedan dana Gov"t Mule objavili su svoj album Mighty High za diskografsku kuću Import. Album Mighty High je još jedno neočekivano izdanje i pravo iznenađenje kada se radi o Gov"t Mule. Sigurno se pitate zašto. Evo odgovora..

Mighty High predstavlja skup pjesama obrađenih u dub verziji, umotanih u reggae glazbeni izričaj. Na prvo slušanje, da jednostavno čovjek ne povjeruje. Band u sastavu: Warren Haynes – gitara, Andy Hess – bas gitara, Matt Abts- bubnjevi te Danny Louis na klavijaturama, naprosto su ovim albumom potpuno izmijenili svoj prepoznatljivi sound, no to su učinili vrlo efektno i na obostarno zadovoljstvo, kako oficijelne glazbene kritike tako i mnogih svojih fanova.

Neke od svojih najpoznatijih covera snimili su uz pomoć poznatih reggae legendi kao što su Michael Franti, Toots Hibbert i Willi Williams. Većina pjesama snimljena je u studiju, no nekoliko ih potječe sa nastupa u Beacon Theatreu, Bonnaroo i koncerta Mountain Jam.

Gov"t Mule i reggae teško su spojiva mogućnost, no ovaj band potpomognut već narečenim reggae glazbenicima napravio je nešto što se dosad još nije čulo. Upravo ovo je za mene jedno novo viđenje prezentacije rock, r&b i bluza; zaista neponovljivo iskustvo.

Već uvodna I"m Ram u trajanju od 7 minuta i 42 sekunde otkriva kako to izuzetno dobro rade Warren Haynes i band. Naravno da je primarna Warrenova gitara, ali sada dobija još jednu dodatnu dimenziju u prezenatcijskom smislu. Nije to više samo energičnost i eksplozivnost već je uz to sound njegove gitare dobio jednu sasvim novu formu, gotovo izvanvremensku dimenziju.

Album "Mighty High" zasigurno će oduševiti svakoga tko voli glazbu, onoga ko ne robuje formama i stilovima. Album "Mighty High" jednostavno pršti od svoje "nove" aranžmanske raskoši, sound je možda svima na početku čudan, no kada se opustite i jednostavno se prepustite glazbi, otkriti ćete sasvim nove, jedinstvene i osobite trenutke velike ugode.

Gov"t Mule su od svog postanka (1994) do danas zaista progradirali u band koji se jednostavno "igra" i u toj svojoj igri oni istražuju, eksperimentiraju i u tome imaju uspjeha i uz to još uvijek uspiju apsolutno sve iznenaditi. Poslušajte samo njihovu obradu poznate teme The Shape I"m In legendarnog The Banda ili pak kako zvuči tema PlayWithFire Rolling Stonesa. Gov"t Mule ovakvim načinom prezentacije svojoj glazbi svakako daju sasvim novu formu, dimenziju i oblik. Shodno tome, za rock / blues sladokusce nema boljeg odabira. S druge pak strane svi oni koji nisu skloni ovakvim glazbenim eksperimentima neka jednostavno zaobiđu ovaj album jer će im nakon preslušavanja ostati pravi košmar u glavi.

Album Mighty Highnamijenjen je prvenstveno starijim poklonicima moderne glazbe. U njemu će svi oni pronaći toliko puno materijala i neće se samo tako rastati od ovog albuma. Mlađi poklonici ostati će vjerojatno iznenađeni ovakvom glazbenom formom svima dobro poznatih Gov"t Mule.

Ono što je bitno jest da svi oni koji odluče poslušati ovaj album moraju zatomiti svoja očekivanja kada je u pitanju Gov"t Mule. Sami odlučite jeste li dovoljno hrabri...

Mladen Lončar - Mike

Hits 641
High & Mighty « High & Mighty Gov't Mule Albumi Kronologija The Holy Haunted House » The Holy Haunted House

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42