Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2005
Format Video
Vrsta Alternative rock / Punk rock
Dodano Četvrtak, 20 Siječanj 2011
Žanr Rock
Length 1:04:57
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2005
Država SAD
Etiketa Reprise/WEA
Edition details Sniimano: 19. 6.2005. Producenti: Tim Lynch, Rob Cavallo i Kim Dellara (izvršni); Redatelj: Samuel Bayer
Tags

Review

The Son of Raging Love, crna olovka za oči, crvena petokraka i 135 tisuća ljudi.

Ima nešto u nepravilnom zubalu. Joe Strummer, Shane McGowan is The PougesBillie Joe Armstrong i sada na live albumu snimljenom u Velikoj Britaniji ove godine kao dio svjetske turneje.

Green Day iskočili su 1994. godine zajedno sa The Offspring i Rancid u eksploziji tzv. kalifornijskog punk-rocka dok je prava istina da je MTV-u trebalo nešto da zamjeni grunge pogođen udarcem od kojeg se nikada nije oporavio – samoubojstvom Kurta Donalda Cobaina. I tako je Dookie zajedno sa Smash ušao u nešto što se u svijetu medija naziva heavy rotation – svakodnevno i vrlo višekratno emitiranje spotova. Maltretiranje, rekli bi ostali.

Nakon Dookie uslijedili su albumi koji su tehnički možda i bili bolji ali po prodaji nisu nadmašili taj famozni majol-label debi... do prošle godine i izlaska American Idiota za koji pri zdravoj pameti mogu tvrditi da je najbolji punk album odmah poslije London Calling od prejebenih The Clash.

Posudba ikonografije u vidu odijela, kravata i zvijezde, mile, petokrake najbolje se vidi na drugom dijelu paketa; live DVD-u.

Četrnaest pjesama, sat i četrdeset minuta materijala, drugi gitarist i stage koji troši struje kao što discman troši one jeftine baterije iz trafike za pet kuna, podigle su punk-rock na stadionsku razinu i sve to pomalo liči na U2. Ali, cijenjeni čitatelju i/ili čitateljice samo sliči jer Green Day šište energiju kao da sviraju u najvećoj skvot rupi na Knežiji.

Možda su se prodali, možda su ostarjeli ali barem pokušavaju publiku potaknuti da malo mučnu svojom glavom i promisle; naravno ako vratne arterije prežive headbanganje a ostatak organizma preživi opaki pogo izašao iz pradomovine nogometa i tako mu neodvojivih huligana.

Antonio Hadrović

Hits 885
Green Day Video Kronologija Awesome as Fuck » Awesome as Fuck

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42