Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2005
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Ponedjeljak, 13 Svi 2019
Žanr Pop-Rock
Length 44:31
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2005
Država Europa
Etiketa IHT Records
Catalog Number 82876 71068-2
Edition details objavljeno: 12.9.2005.; producenti: Marius de Vries with David Gray, Iestyn Polson, Craig McClune i Rob Malone; snimano: 2004. - 2005.
Tags David Gray IHT Records Rob Malone Craig McClune Iestyn Polson Marius de Vries

Review

Mislio sam da Thom Yorke iz Radiohead ima najiritantniji plačljivi vokal na sceni. Zatim sam to isto mislio za Chrisa Martina iz sveprisutnih Coldplay. Ova počasna titula ipak pripada mladom Jamesu Bluntu, bivšem vojniku britanske vojske, koji je na Kosovu shvatio da je ipak bolje voditi ljubav a ne rat te nositi paketić Durexa umjesto standardne NATO puške kalibra 5,56 mm.

Mladi James dolazi iz duge loze Bluntovih koji tradicionalno stupaju u oružane snage Njezina Veličanstva, ali niti jedan se nije okušao u ovome što mladi James trenutačno radi.

A radi fuj patetične stvari za armije kupaca kojima je jedino bitno da je to uhu ugodno sada, a kada se za mjesec – dva album izvrti pospremiti će se u ladicu i iz nje se neće baš previše vaditi ili će se u okviru neke humanitarne akcije možda i vratit na to isto Kosovo iz kojeg mladi James vuče grubi šarm prekaljenog ratnika koji je PTSP mijenjao za tužan pogled štenca ostavljenog na kiši.

Ajde moram priznati Out Of My Mind je dobra stvar ali to je to; prosječan album sa prosječno dobrim pjesmama i uglavnom ništa mudro.

Zato je i bio prozivan imenima poput Dido bez sisa ili David Gray za teenagere.

I zato, za razliku od mladog James, nešto malo više stariji David predstavlja svoj sedmi studijski album nakon ključnih White Ladder iz 1998. i A New Day at Midnighti iz 2002. gdje je kroz način sličan Bob Dylanu prezentirao svoje strahove, paranoje i ljubavi multimilijunskom auditoriju i za to bio prikladno nagrađen… multimilijunskom tiražom.

Ovdje ide na isti recept i nije za kriviti jer je još uvijek u stanju napisati dobru pjesmu jer From Here You Can Almost See the Sea i Hospital Love rulaju.

(Antonio Hadrović)
*članak je izvorno objavljen 2005. godine zajedno s recenzijom albuma Jamesa Blunta "Back To Bedlam"

Hits 131
David Gray Albumi Kronologija Draw The Line (Deluxe Edition) » Draw The Line (Deluxe Edition)

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42