Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Gradska glazba Samobor
Žanr Jazz
Grad Samobor
Država Hrvatska
Aktivan od 1807. -
WEB http://www.ggsamobor.hr/
Tags Gradska glazba Samobor

Bookmark

Samoborska Gradska glazba najstarija je glazba u Hrvatskoj, osnovana je 1807. godine od Josipa Herovića, u to vrijeme školnika i glazbenika. U poglavlju "Povijest" može se pročitati sažeto kako je to nekad bilo pa sve do danas. A danas je u našem orkestru 37 aktivnih svirača u dobi od 12 - 30 godina.

Većinom su to glazbenici potekli iz osnovne i srednje glazbene škole "Ferdo Livadić", neki su studenti "Glazbene akademije" u Zagrebu, a neki samouki svirači "ispeglani" u pogonu interne škole sviranja Gradske glazbe. Uprava ima 7 članova, svi odreda volonteri i ljubitelji dobre glazbe. Ono što uvijek svima ističemo je to, da se u društvu radi iz ljubavi, potpuno dragovoljno i amaterski.

Predsjednica društva gđa Vesna Mihalinec te dirigent prof. Robert Polgar u suradnji sa ostalim članovima Uprave vode našu Glazbu dogovorenim smjerom Big- bandovskih aranžmana obogaćenih dionicama flauta i klarineta. Takvo opredjeljenje orkestar je pokazao ove godine organizirajući 1. Jazz Festival Samobor 2005. Naravno, u programu se nalazi određeni program koračnica koje orkestar izvodi kroz nastupe na budnicama, za Dan grada, na samoborskom Fašniku itd. Program je obogaćen i klasičnom glazbom, a i obradama poznatih pop, rock i latino evergreena što se svake godine može čuti na našem tradicionalnom godišnjem božićnom koncertu "Dar pod bor".

Dvjesto godina postojanja i djelovanja obilježili su 2007. godine.

tekst i foto: ggsamobor.hr

Albumi (1)
Songs (11)
Albumi Albumi
Šafrun
Gradska glazba Samobor
Songs 11 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 23 Siječanj 2017
Released 2016
Format Albumi
Vrsta
Br. diskova 1
Etiketa Spona
Žanr Jazz
Price 0.00 HRK
Kat. br. 9094072

Hits 729

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42