Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2018
Format Box set
Vrsta Hard rock / Rock and roll / Classic Rock / Arena Rock
Dodano Četvrtak, 23 Kolovoz 2018
Žanr Rock
Broj diskova 4
Edition date Lipanj 2018
Država SAD
Etiketa Geffen / Universal
Tags Guns 'n' Roses

Review

Nakon 35 godina karijere i stvaranja temelja za modernu rock glazbu,  Guns 'n' Roses nas vraćaju u svoje početke s reizdanjem njihovog prvog albuma "Appetite for Destruction", samo s puno boljim zvukom i atmosferom koja slušatelja uvlači u njihove skromne početke.

Cijeli album dolazi u kutiji zvanoj "Lock n Loaded" koji vraća slušatelje i fanove benda na njegove početke, a ujedno i u super deluxe izdanju koje se sastoji od 4 diska. Prvi bi disk trebao biti poznat svim fanovima benda jer se sastoji od cijelog prvog albuma, a ujedno jer i pola dolazi sa EP-ja zvanog "Off Lies", doma balade "Patience".  Drugi disk sadrži odabrane pjesme s demo sesije u Sound Cityju 1986. godine s gitaristom Nazaretha Manwinom Charltonom.  Iako na njemu nisu sve pjesme s demo sesije, Charlton ih je zatražio da snime sve pjesme koje su do tada izvodili live, a na kraju se to sastojalo od trideset pjesama, sadržavajući čak i duple snimke koje prikazuju bendov napredak. Rose sa svojim glasom otvara novi svijet rocka i pokazuje njegovu divlju, ali ujedno i umirujuću stranu na disku je analizirao koje riječi naglasiti u "Welcome to the Jungle",  Slash je još tražio svoj nježni blues ton koji se s vremenom upečatio u sjećanja slušatelja na "Back off Bitch" (koji će kasnije snimiti za "Use your Illusion I").  Cijeli disk pokazuje bend u njihovim početcima, pokazuje koliko su zabave imali što se možda najviše vidi na pjesmi "Move to the City", gdje je cijeli bend pjevao akustični uvod u pjesmu.

Treći disk sadži sve pjesme sa prvog diska ali u obliku Sound  City demo sesije, na kojem se vidi bendov siroviji ton, a četvrti disk  sadrži pjesme koje će se pojaviti na idućim albumima. Možda nešto što cijeli četvrti disk čini jedinstvenim je piano verzija "November Rain", uz njezinu akustičnu verziju, gdje se  na obje verzije mogu vidjeti emocije koje je bend zauvijek udahnuo u svoju glazbu i učinivši je bezvremenom, ali "November Rain" nije iduća pjesma s akustičnom verzijom,  uz nju se još nalaze "Jumpin' Jack Flash", "Move to the City" i "You're Crazy". Na albumu se također nalazi pjesma koja nije završila na albumu, "Shadow of your Love", koja prikazuje stil benda koji će zauvijek ostati zapamćen.

Cijeli disk također pokazuje bend u njihovom "golom" izdanju,  sa sirovim zvukom , ali zvukom koji oduševljava, odiše čistom rock energijom sa svojim skladbama koje zgrabe slušatelja i ne puštaju ga do kraja. To se najbolje vidi na pjesmama poput "Paradise City", "Nightrain", "Sweet Child o' Mine" i "Thinking about You". 

Ostatak kompleta sadrži Blu-ray s 5.1 surround miskom cijelog albuma, nekoliko bonus pjesama, fotografija, glazbenih spotova i nedovršen spot za pjesmu "It's so easy", a također sadrži i knjigu od 96 stranica sa slikama iz Roseova trezora.

Jeftinije, super deluxe izdanje sadrži fotografije koncerata, također i kopije njihovih ulaznica, postere,  plakate i privremene tetovaže, dok "Lock n Loaded" dolazi  u drvenom kabinetu veličine gramofonske ploče s diskografskom pločom, posterima za svaku pjesmu sa albuma,  prstenovima u obliku lubanje, trzalicama za gitaru i, naravno, potvrde o autentičnosti.

I  na kraju svega, zapitajte se treba li vam recenzija da bi vam pokazala samu genijalnost ovog benda? Možda, ali šalu na stranu, ovaj komplet je odličan i oduševit će svakog slušatelja koji ga uzme u ruke, a ujedno  će vas baciti na koljena kao što je to Axl napravio u pjesmi "Welcome to the Jungle".

 

Patrik Mate

Hits 1387

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42