Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2007
Format Kompilacije
Vrsta Rock / Hip-hop
Dodano Srijeda, 09 Studeni 2011
Žanr Hip-Hop
Length 1:53:51
Broj diskova 2
Edition date 2007
Država Velika Britanija
Etiketa EMI / Dallas Records
Tags

Review

 

O, ne! Virtualni bend se vraća sa duplom dozom neobjavljenih, miksanih, ne miksanih i remiksiranih stvari u, ravno, dvadeseti i dvije pjesme i skoro dva sata materijala vrijednog trideset dolara. Sva sreća da je dolar u klinču devalvacije, ali niti to ne spašava previše stvar.
Zašto pobogu? Nisu li Gorillaz sunčani pop gdje Damon Albarn iz Blur istjeruje svoje demone i slaže radiofonične pjesmice samo za svoj gušt? I da i ne. Zašto da? Da; jer te sunčane i pop stvari su na službenim albumima, a ne zato što ovdje nisu. Bar ne na prvom disku već na drugom, dodatnom, gdje su zakopani remiksevi DFA, Hot Chip i Jamie T, mladog lo-fi repera i producenta iz londonskog Wembleya koji se igrao sa Kids With Guns, pjesmi o otuđenju mlađarije sa više ljubavi prema svom iPodu nego onom koji mu je isti kupio. Dakle roditelju ili državi. Ako su u sirotištu.
 
Sada se postavlja jedno krucijelno pitanje a to nije: Vrijedi li ovo kupiti? već sasvim novo i divlje: Vrijedi li ovo uopće skinuti s neta za džabe?
Iskreno? Ne, jer je 75% već prije bilo dobavljivo po raznim B – stranama singlova, a osala četvrtina se može skinuti na koji got već način skidate muziku kojom punite diskove, a ionako ju ne slušate. No, bolje da se ima nego da se nema, točno?
 
Ipak, u obrano svega mora se reći da Dare iz 2005. koju je producirao Danger Mouse u originalu, iz belgijske Soulwax kuhinje je izašla kao razarač podija na kojem plešete petkom i subotom u manjim gradovima te svakim ostalim danom u Zagrebu.
 
Antonio Hadrović
Hits 697
Gorillaz Kompilacije Kronologija The Singles Collection 2001-2011 » The Singles Collection 2001-2011

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42