Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2011
Format Albumi
Vrsta Punk / Hardcore / Hardcore Punk
Dodano Četvrtak, 26 Svi 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država EU (Slovenija)
Etiketa Chainsaw Records
Edition details Datum objave: 22. 2. 2010.
Tags

Review

Što reći… osim da mi se ovaj band iz slovenske Ribnice svidio na prvo uho. Postoje od 1998. godine, sviraju melodični hard core i „Plague Allegiance“ iz 2010. godine im je treći album (nakon albuma Gandhi Fans Against Gun Defence i More Than Meets D.I.Y.).

Također, kapa dolje na trudu koji je bend uložio u opremu CD-a na kojem se nalazi Plague Allegiance. U tom smislu ruše, može se reći, stanovitu predrasudu da bendovi ovakvog glazbenog izričaja polažu malo pažnje na opremu CD-a na kojima im se nalaze albumi i da praktički samo prže CD-e, a oprema je manjkava i na lošem i jeftinom materijalu. Istina je da je ovdje u prvom redu bitna i glazba i poruka bendova, ali nemojmo zaboraviti da su ljudi ipak vizualna bića pa će prije obratiti pažnju na CD lijepo dizajniranog omota nego na onog koji to nije.

Golliwog je ovdje uložio ogroman trud i to se vidi. Uz lijepo dizajniran omot CD-a dolazi i booklet na 43 stranice u kojem bend progovara o stvarima koje ga zanimaju, a to su u ovom slučaju Iluminati, Bilderberg, kontrola uma, mikročipiranje, chemtrails, kriminalne djelatnosti farmaceutske industrije, banke, tortura nad životinjama itd… Također na samom CD-u može se naći dosta podataka i dokumenata vezano uz ove stvari.

Budući da je ovo glazbena recenzija posvetit ćemo se glazbi, a ova druga područja zanimacije benda ostavit ćemo sa strane za neki drugi put.

Golliwog kao bend krasi melodična, brza i energična svirka, jakih, ali i melodičnih ženskih vokala te na taj način ovaj bend ima jedinsven stil. Usudio bi se reći da mi zvuče kao nabrijani, veseli i ponekad vrišteći Bambix.

Tijekom karijere svirali su sa raznim poznatim punk-rock i hard core bendovima kao što su npr: SNFU, Anti-Flag, Sick Of It All, Street Dogs, Dead To Me, Venerea, Shai Hulud, Red Lights Flash, Rentokill, Hladno Pivo, Kud Idijoti, Fakof Bolan….

Album Plague Allegiance sadrži 16 pjesama od kojih bi izdvojio Hermit Crab, Lucid Fairytale Nightmares, Corporate Puppet, Factory Of Neo-Con Stomping Boots, Chess Pawn.

Golliwog je također priča o ljubavi i pažnji prema životinjama, a pogotovo o mini praščiću Melvinu koji je ljubimac benda.

Plague Allegiance je album koji će sigurno naići na dobar odaziv publike. U prilog tome ide i broj slušanja pjesama preko Interneta (preko 100 000 slušanja na Last.fm, preko 120 000 slušanja na Myspace.com… ).

Ono što je ovdje veoma važno za navesti da pjesme Golliwoga odišu uzbudljivošću i pozitivnom energijom, stoga ovaj bend vrlo rado preporučam za preslušavanje. A ako primjetite da sviraju negdje u blizini nemojte ih propustiti.

Srđan Barić

Hits 712

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42