Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Država / Folk
Dodano Nedjelja, 30 Listopad 2011
Žanr Country
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Nonesuch / Dancing Bear
Tags

Review

 

vako malo potreban je određeni "break" od mog bavljenja bluzom. No svaki puta činim nekom dugom i drugačijom vrstom glazbe. Ovaj puta izbor pao je na poznatu country pjevačicu i glazbenicu Emmylou Harris. Dotična dama 10-tog lipnja za izdavačku kuću Nonesuch objavila je album All I Intended To Be.
 
Od 16-tog listopada 2005 do 17-tog ožujka 2008 datiraju snimljeni materijali koji su svoje mjesto našli na spomenutom albumu. Ovdje svakako moram spomenuti činjenicu da je tamo 1995-te došlo do prekida tzv. "kreativne blokade" ove izuzetne country pjevačice i glazbenice albumom Wrecking Ball, koji je producirao izuzetni Daniel Lanois. Nakon toga ova osebujna country glazbenica kao da je dobila krila. Uslijedila su tri fantastična albuma, na kojima je izražena potpuno nova kreativna sloboda, faza i zamah, koji su ovu glazbenicu podigli na ono mjesto koje joj i spravom pripada. Stoga, ovaj novi album All I Intended to Be, stvarno je zaokret ka ranijim radovima i ranijoj fazi djelovanja Emmylou Harris.
 
Potpuno novi zvuk temeljen na najboljim produkcijskim rješenjima i utjecajima, kako ranog folka, tako i rocka. Album All I Intended To Be producirao je Brian Ahern, koji je producirao najveći broj njezinih albuma iz 70-ih i 80-ih, ta suradnja nastavila se i sada, samo što ovaj puta sve je odrađeno puno bolje i atraktivnije. Od 13 pjesama sa albuma, Emmylou Harris napisala je šest, a ostale skladbe čine "coveri" poznatih, kao što su Patty Griffin, Billy Joe Shaver i Merle Haggard. Po meni osobno najviše su me se dojmile njezine vokalne kolaboracije sa Kate i Annom McGarrigle, a pored toga kao i obično tu su poznate vokalne solo dionice i sposobnosti Emmylou Harris, kojima je ona oduvijek oduševljavala svoje fanove, ali i sve one koji vole njezin glazbeni izričaj. 
 
Stvarno je malo pjevačica koje posjeduju tako prirodan i apsolutno raskošan glasovni potencijal. Odlični glazbeni predlošci uz sjajni vokal Emmylou Harris rezultirali su albumom, koji će naći svoje mjesto kod svih onih koji prepoznaju dobru glazbu. Ovi elementi doslovno svaku pjesmu pretvaraju u zlato i čine ju tako sjajnom, razumljivom i slušljivom da sva ta njezina veličina svrstava ovaj album u onu kategoriju, koja će biti ogledni primjerak za novi milenij, kada se radi o countryju. 
 
PREPORUKA:
Nema boljeg nego kada svojevrsni predah u slušanju bluza popunim sa ovakvim materijalom. Album All I Intended To Be pravi je primjer kako to treba zvučati, njezin osebujni vokal doslovno čini čuda. Svojom sposobnošću da jednostavnost pretvara u čuda u čisto zlato prosto je nevjerojatna. 
Ovim albumom Emmylou Harris otvara nove vidike u country glazbi, a istovremeno je njime utanačila svoje mjesto u povijesti ovog zaista šarolikog i raznovrsnog glazbenog stila. 
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1398

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42