Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2007
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Folk-rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter / Country Soul / Urban Folk
Dodano Četvrtak, 15 Prosinac 2016
Žanr Pop-Rock
Length 40:54
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2007
Država Europa
Etiketa Virgin
Catalog Number 509995 05644 0 8
Edition details objavljeno: 28.8.2007.; producent: Ben Harper; snimano:
Tags Virgin Ben Harper The Innocent Criminals

Review

Album "Lifeline" vrsnog glazbenika Bena Harpera i njegovih The Innocent Criminals pravo je osvježenje na današnjoj glazbenoj sceni. Sve pohvale našoj diskografskoj kući Dallas Records koja je preuzela distribuciju ovog odličnog albuma od izdavačke kuće Virgin.

Ben Harper rođen je 28. listopada 1969-te godine u kalifornijskom gradiću Pomona. Kao mladić odrastao je uz taktove soula, funkyja i folka. U kasnijoj fazi spoznao je vrijednosti r&b, bluza i rocka ,te je kao krajni rezultat dobiven glazbenik, kojem svi narečeni glazbeni stilovi jednako odgovaraju a on, od njih uzima samo ono najbolje i stvara nešto novo, nešto svoje. Takva situacija je sve prisutna na njegovom zadnjem studijskom albumu "Lifeline".

Njegova glazba oduvijek se temeljila na najboljim tradicijskim postulatima Van Morrisona, Marvin Gayea, no on sam nije se libio surađivati sa različito usmjerenim glazbenicima i bandovima kao što su: Blues Traveler, Hootie & the Blowfish, Gov"t Mule, R.E.M., Radiohead, Metallica, Pearl Jam, the Fugees . Stoga nije nikakvo čudo što članovi banda the Innocent Criminals na vrlo suptilan način primaju razne glazbene utjecaje ali sve to na osobit način fuzioniraju i stvaraju apsolutno novu, jedinstvenu i osebujnu glazbu. Njihova glazba odiše originalnošću i izražajnošću.

Obzirom da je samo snimanje albuma trajalo svega sedam dana rezultati su briljantni. Album "Lifeline" je najbolji akustični soul album godine i sigurno mu premca niti konkurencije nema. Ova kratkoća snimanja rezultat je velike ležerne uigranosti banda, spontanost ovih glazbenika je izuzetno velika a to je vjerojatno posljedica duge i vrlo poticajne turneje, koju su veći dio ove godine Ben Harpera And The Innocent Criminals održavali.

Preslušavajući album "Lifeline" stječe se dojam velikog utjecaja sounda "Stax" Records i soul sounda iz ranih 60-tih, vrlo poticajno, izražajno i efektno.

Budući da je upravo Ben Harper jedan od najboljih učenika velikog bijelog soul majstora...legendarnog Van Morrisona, držim da se učitelj zaista nema čega sramiti. Njegov učenik stvari radi bolje od samog učitelja i to je ono što zaista treba cijeniti.

Album "Lifeline" svojom produkcijskom pročišćenošću sadržava vrlo izražajne i jake kompozicije, a upravo to je i njegova najveća vrijednost. Što više slušam album "Lifeline" sve više sam uvjeren da je to najbolji akustični soul album godine.
Obavezno nabaviti i slušati!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 965
Live At the Apollo « Live At the Apollo Ben Harper Albumi Kronologija Get Up! » Get Up!

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42