Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Don't Explain

Bookmark

Data

Released Rujan 2011
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Contemporary Blues
Dodano Četvrtak, 07 Travanj 2016
Žanr Blues
Length 50:44
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2011
Država SAD
Etiketa J&R Adventures
Catalog Number PRAR931391
Edition details objavljeno: 27.9.2011.; izvršni producent: Roy Weisman; producent: Kevin Shirley
Tags Kevin Shirley Joe Bonamassa J&R Adventures Roy Weisman Beth Hart

Review

Vizionarski, fenomenalni gitaristički čarobnjak još jednom je ove godine pokazao koliko je otvoren i širokog glazbenog spektra viđenja prezentacije onoga što voli. A Joe Bonamassa doista voli svirati i to činiti sa što više različitih ljudi, glazbenika. Ovaj puta priključio se blues rockerici iz L.A., glazbenici, pjevačici visokih i velikih mogućnosti, zadivljujućoj Beth Hart. Diskografska kuća J&R Adventures je 27. rujna objavila ovaj album, u Europi distribuciju je preuzela izdavačka kuća Provogue Records. Album je nazvan Don't Explain.

Beth Hart je svakako glazbenica s kojom vrijedi surađivati, Joe je to znao i cijela stvar se sjajno odigrala i fantastično produžila nakon što je Beth učestvovala na njegovom zadnjem studijskom albumu Dust Bowl u pjesmi No Love on the Street. Ovo je naravno, bio samo logičan slijed njihove uzajamne interakcije. I Beth i Joe, to jako dobro znaju i evo; pred nama je odličan album …prepun emocija i fenomenalnih skladbi.

Album otvara Ray Charlesova Sinner's Prayer, na koju se nadovezuje Tom Waitsova Chocolate Jesus. A onda iznenađenje, Beth odabire cover mlade, moderne jazz- pop pjevačice i skladateljice Melody Gardot, nevjerojatno dojmljivu You Heart Is as Black as Night ( dobiva se dojam kako se tema izvodi u nekom podrumskom zadimljenom klubu, gdje opušteno i pomalo uspavano svira orkestar žičanih instrumenata, koje polagano slijedi peteročlani električni blues band. A onda ide razarajuća Bill Withersova tema For My Friends ima tu svega .. funkija, prljavog blues 'n rocka; ma sjajno! Naslova tema, kao da je neka oda velikoj Billie Holiday. Slijedi posveta velikoj Etti James (sa iskrenim i osobnim velikim željama za što efikasnijim oporavkom op.a) u pjesmama : I'd Rather Go Blind i Something's Got a Hold on Me. Što napisati… osim, svaka čast Beth. No, jednako tako tu je prisjećanje na veliku Arethu Franklin u pjesmi ….Ain't No Way…izuzetna izvedba. Osim fenomenalnog vokala tu je i raskošna pijanistička svirka Beth Hart. Ovakav snažan sudar glazbenih, instrumentalnih i vokalnih potencijala morao je jednostavno polučiti ovako sjajan album.

Prekrasna balada I'll Take Care Of You briljantan je primjer gornjih rečenica i kao da se sve otvorilo, kao da je iz neke škrinje sve izašlo…. i pretvorilo se u zapanjujući 'sound – wall', da ako sve to treba i potvrditi neka to bude poznata skladba Well Well Delaney & Bonnie, gdje se i vokalno u duetu potvrđuju Beth i Joe, te jasno pokazuju što je to polučila njihova suradnja….sjajno!!!

Nakon svega, jasno mi je da nema toga što Joe ne bi odsvirao, gdje ne bi bio 'doma'…

maestalna i virtuozna prezentacija briljantnih skladbi uz jednako efektni udio izvrsne Beth i virtuoznog Joea polučili su ovakav briljantni album !

PREPORUKA:
Iako mnogi tvrde da ovo nije izvrstan album, već dobar ...osobno, se nikako složiti s tom konstatacijom. Don't Explain Beth Hart & Joe Bonamassae svojom izraženom emocionalnošću, nikako ne patetikom duboko zadire ispod površine bića svakog slušatelja . Da li već to nije dovoljno, da se kategorija ocjenjivanja albuma drastično poveća. Naime, ako nisam dovoljno meritoran da dajem stručno mišljenje o.k. ali kao slušatelj i dalje ostajem pri slijedećoj tvrdnji, nakon preslušavanja albuma Don't Explain Beth Hart & Joe Bonamassae, još dugo su mojim tijelom odzvanjali jasni i kristalno čisti tonovi, a mojim unutarnjim bićem širili su se valovi plavičaste ugode. Meni je to dovoljno a Vama? Poslušajte!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 700
Beth Hart & Joe Bonamassa Albumi Kronologija Black Coffee » Black Coffee

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42