Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Roots rock / Modern Electric Blues
Dodano Četvrtak, 11 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 38:57
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država SAD
Etiketa Horton Records
Catalog Number HTN 71
Edition details objavljeno: 10.9.2021.; izvršni producent: Jerry Garland; snimano: Teegarden Studios, Tulsa, OK
Tags Seth Lee Jones Jerry Garland Horton Records

Review

U mjesecu rujnu Michelle Castiglia i njezina radijska promotivna kuća MAC Radio Pro ponudili su sjajan izbor materijala, od kojih su već neki prezentirani u Blues Corneru. No, sada je došao na red Seth Lee Jones, kojeg sam prvi puta čuo još tamo 2018. godine, ali uzrokovanih nekim čudnovatim razlozima sve do ovog, novog studijskog albuma "Flathead", kojeg je još tamo 10. rujna objavila izdavačka kuća Horton Records, nisam ga predstavio u Blues Corneru.

Seth potječe iz Tulse, ali trenutno boravi u Kalifroniji, gdje stvara i gradi svoje gitare, ali i svoju glazbenu karijeru u kojoj uvijek ističe svoje Oklahoma korijene. Seth Lee Jones nesumnjivo je opaki gitarist, koji u svojoj glazbenoj ponudi nudi sjajne skladbe, obrađene istančanim gitarističkim rukopisom, nadasve osebujnom i snažnom vokalnom izvedbom. No, bez obzira na sve, u prvom planu je strašna svirka "slide" gitare.

Ako volite Sonnya Landretha, Raya Charlesa, Michaela Leea Firkinsa sigurno ste na pravom mjestu. Seth Lee Jones na osobit i izrazito jasan i direktan način prezentira svoje skladbe, ali i pjesme drugih autora i to na baš taj i takav svoj način. Iskreno zamjerke tu nemam ama baš nikakve jer jednostavno volim "slide" gitaru.

Uvijek se nameće vječna dilema "studijske" ili "live" svirke i meni samom teško se odlučiti, ali na kraju zbog čiste vjerodostojnosti birma "live" svirke jer tu nema mogućnosti za neko posebno "muljanje" i sve što čujemo ide direktno od glazbenika, od izvođača i tu si na draftu, ili to imaš ili ne, ili to znaš ili ne... nema trećeg. Nema popravnog i sve ide onako od prve. Stoga i sam Seth o svemu vrlo direktno poručuje svima: "What you hear on that record, it’s what you’re going to get live.". Naime, sve je snimljeno za sedam i pol sati u "Teegarden Studios" i sve što čujete je "one take" nema popravaka, uljepšavanja, naknadnog snimanja i... sve je kako je! Baš tako Seth Lee svira u studiju, a isto zvuči i na koncertima.

Ovdje i sada vam moram priznati svoj veliki propust što još 2018. godine nisam uspio prezentirati ovog glazbenika. Sada tu mogućnost nikako ne želim ispustiti i zato je i ovaj moj tekst pred svima vama.

Već standardna ritam sekcija, koja godinama prati S.L. Jonesa ubitačnom preciznošću, je u sastavu: Bo Hallford na basu i Matt Teegarden na bubnjevima, kao specijalni gost pojavljuje se gitarist Mike Satawake, a, naravno, kao trio morate funkcionirati doslovno kao jedan, morate se "kužiti" i morate samo snažno potaknuti tu zajedničku vibru, koja potom postaje jedno i kao takova odlazi u publiku, slušateljstvo!

U malo više od 39' Seth i ekipa nam nude glazbeni sadržaj koji će vas doslovno izbaciti iz takta, izuti iz cipela i ostaviti bez teksta. Zašto? Zato jer S.L. Jones svojom glazbom itekako snažno ispjevava i izvodi poznate pjesme poznatih blues glazbenika i to takvom energijom i kompletnim ozračjem da nećete vjerovati to što čujete.

Kako se pjesme nižu, album "Flathed' nudi nam svoju raskoš, nudi nam bogatstvo prezentacijske forme i sve nas, koji volimo ovaj glazbeni stil, jednostavno nosi i daje nam tu svoju pozitivnu vibru i snagu za dalje.

Seth Lee Jonesa nikako nemojte podcijeniti, ne stavljate ga po strani, on to ne zaslužuje i kad god ste u prilici "napiknite" bilo koju stvar s albuma, jednostavno... nema greške!

Mladen Lončar - Mike

Hits 366

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Slučajnih 5

Gore Gore
Deftones
2016 4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku