Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Koncert ljubavi u čast Karla Metikoša

Bookmark

Data

Released 2008
Format Video
Vrsta Pop / Downtempo / Pop rock
Dodano Petak, 14 Listopad 2011
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Tags

Review

Ovaj koncert, sniman prije skoro dvije godine (06. prosinca 2006.), dokaz je koliko žena može voljeti muškarca. Josipa Karlu pjeva svake godine, a na ovom disku, uz kadar sa Milanom Bandićem u publici, pjeva mu puna dva sata. Petnaest je godina od kako ga nema.

Koncert je konceptualno podijeljen u četiri sekcije sa imenima godišnjih doba, a Josipa još i čita svoja pisma koja je malo preuredila književnica Romana Brolih. Spominje se čak i Neil Young i dio pjesme Helpless, a ovaj disk je stvarno zadnji disk na svijetu gdje bi čovjek očekivao nejmdroping posljednjeg istinskog hipika. Zajedno sa 80e od Daleke Obale.

Izvodi se čak i Over The Rainbow od Judy Garland iz 1939-e. godine u kojoj su neke druge krize bile aktualne za razliku od ove zakuhane hipotekarnim kreditima.

Prateći bend, dva monitora za vokal i sastav te sama Josipa Lisac djeluju poprilično samouvjereno i daju cijelom video doživljaju dozu posebnosti koji bi ispao i bolji da u montaži nije ubačena publika koja priča, čita i tipka po mobilnim spravama. Što jest jest – nisu Svadbas u svojem A/V paketu publiku bez veze izbacili iz montaže.

DVD je umnožen sa disk labelom Euroval. Ovo nije kritična greška, ali moglo se izbjeći. Jednostavno je bespotrebno da se na takav način sazna tko u Hrvatskoj može umnožiti digital versatile disc na Panasonic opremi. O promocijo, beskrupuloznost ti je ime.

Što se dodatne opreme tiče: nema je. Ni dodataka ni bonus pjesama niti postera niti prijatelja. Iako je samo izdanje upakirano u tvrdo ukoričenu knjižicu sa slikama i pismom pokojnom Karlu.

Bolji testament o skladnosti duša i vjernosti u različitim agregatnim stanjima za šaku inflatornih kuna ne možete kupiti.
 
Antonio Hadrović
Hits 769

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42