Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
So Good


Bookmark

Data

Released Ožujak 2017
Format Albumi
Vrsta Dance-Pop
Dodano Četvrtak, 30 Ožujak 2017
Žanr Pop
Length 50:31
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2017
Država Europa
Etiketa Epic ‎/ Record Company TEN ‎/ Sony Music
Catalog Number 88985328942
Edition details objavljeno: 17.3.2017.; izvršna produkcija: Ola Håkansson; snimano: 2015. - 2017.
Tags Sony Music Epic Zara Larsson Record Company TEN Ola Håkansson

Review

Zara Larsson mlada je švedska glazbenica koja je relativno novo ime na svjetskoj glazbenoj sceni. Kada shvatite da je prvi singl (Lush Life) s ovog albuma izdala još 2015. zapitate se koliko dugo mu je trebalo da ispliva na površinu i postane popularan. Ali znate kako se kaže, sve što je dobro vrijedi čekati. I tako je i Zara dočekala da ju prepozna publika i kritika, i dočekala je.

Njezino drug studijsko izdanje ujedno je i prvo internacionalno i nosi naziv So Good. I to je zapravo sasvim legitiman opis njenog albuma, tako je dobar. Sjetite se samo trenutka kada ste prvi puta čuli Lush Life tamo negdje u ljetnim mjesecima i jednostavno vas je natjerala da se osjećate dobro i zaplešete. Otprilike takav osjećaj izaziva i ostatak albuma, doduše, ima tu i par sporijih pjesama ljubavne tematike poput One Mississippi, I Can't Fall In Love Without You, Only You ili TG4M ali i na njih ćete se poželjeti barem zaljuljati u laganijem ritmu. Sve pjesme s ovog albuma donose neku ljetnu, plesnu, lepršavu atmosferu, a sami tekstovi pjesama su poprilično površni i repetitivni što ne predstavlja nikakav problem jer im namjera nije dirnuti nas već zabaviti. I to uspješno i rade. Zatim se tu nalazi i nekoliko žešćih stvari jakog basa i stava kao što su prvenstveno popularna Ain't My Fault na kojoj s njom surađuje MNEK kao što je slučaj i kod još jedne poznate pjesme – Never Forget You.

Zara ima dar za pisanje izrazito „ljetnih“ pjesama, a to se najbolje može čuti na Funeral, Sundown koja zvuči kao kombinacija reggaetona, popa i r'n'b-a, a naslovna So Good podsjeća na neka prošla vremena hip-hopa u počecima. Treba istaknuti pjesmu Symphony u suradnji s Clean Bandit koja opet donosi ljetnu atmosferu ali i bogate vokalne sposobnosti mlade pjevačice čiji je raspon glasa na čitavom albumu veoma bogat, uz to ima i posebnu boju glasa koji zvuči tako prirodno i nimalo isforsirano. I za kraj izdvajamo i pjesmu I Would Like koja se već dosta često vrti po radijskim postajama kao nasljednica njenog singla Lush Life.

Karla Dobranić

Hits 1037

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42