Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2019
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Classic Rock
Dodano Petak, 31 Siječanj 2020
Žanr Rock
Length 2:00:11
Broj diskova 3
Edition date Studeni 2019
Država Europa
Etiketa MIG
Catalog Number MIG90892
Edition details objavljeno: 29.11.2019.; izvršni producent: Christian Wagner
Tags MIG Music Jimi Hendrix Christian Wagner

Review

Ideja vodilja te 1991. potaknula Petera Burscha, učitelja gitare i glavne face benda Bröselmaschine, bila je okupiti ekipu vrlo poznatih i priznatih glazbenika i da svi zajedno dostojno i prezenatcijski impresivno u Rockpalastu obilježe tadašnju 20. godišnjicu smrti Jimi Hendrixa. Za ovu ideju odmah su se zapalili Rockpalast "mastermind" Peter Rüchel i sam direktor Christian Wagner. Nakon toga usljedilo je "zeleno svjetlo" i projekt se pokrenuo.

Kroz osobne kontakte Peter je uspio pronaći i angažirati nekoliko stvarno kompetentnih glazbenika koji su se bili voljni nositi s tom idejom. Tako je All Star Band nastao od vrlo različitih i izuzetnih glazbenika kao što su: Uli Jon Roth (Scorpions), koji je također preuzeo zaj glazbeni dio ovog projekta, Jack Bruce (Cream, West, Bruce i Laing), John Wetton (King Crimson, Roxy Music , Uriah Heep, UK, Asia ), Simon Phillips (The Who, Toto, Asia), Randy Hansen i mnogi drugi.

Naravno, svi uključeni glazbenici posebno su bili oduševljeni idejom da se Hendrixova glazba predstavi u nekim novim aranžmanima s nekim drugim pjevačima i doslovno je za sve ovo bio veliki izazov. Nitko od glazbenika neće sigurno Hendrixa izvoditi s "pola gasa", to bi bilo doista suludo.

Ideja da se Hendrixove pjesme predstave s vrlo različitim pjevačima bila je posebno privlačna. Jule Neigel, Michael Flexig, Jack Bruce, John Wetton uz back vokale Nadjom Ollig i Jane Palmer čine cijelu plejadu potpuno različitih i definitivno izvrsnih pjevača, koji su se znali nositi s tim pjesmama. Na kraju bitno je da je Peter Rüchel uspio je uvjeriti "the hottest Jimi Hendix cover band" okupljenih oko Randyja Hansena da budu dio ove glazbene priče. Rezultat? Napisat ću samo da se ova kocertna snimka najviše puta reprizirala na njemačkoj televiziji. Pametnome dosta!

Dva CD-a i DVD donose nam sliku i zvuk, donose nam glazbu koja se sluša, koja bi trebala biti dio obavezne glazbene lektire svih koji žele proniknuti u svu ljepotu i istinsku kvalitetu moderne glazbe prošlog i ovog stoljeća. Nije nikava tajna da je vrijeme šezdesetih i sedamdesetih godina bilo zlatno doba općenito moderne glazbe i da su se upravo u tom vremenu odigrale neke od najvažnijih stvari kada je u pitanju rock glazba. Umjetnici su stvarali u nekim uvjetima koje je danas teško zamisliti, s druge pak strane društvena svijest bila je u glazbi nevjerojatno široka, bez ikakvih ograničenja i sputavanja. A upravo to se u konačnici pokazalo itekako bitno kada se radi o stvaralaštvu i autorskom radu glazbenika.

Baš zato je ovaj koncertni album toliko dobar, jer tu se osjeća taj duh i ozračje baš tih turbulentnih godina i to ozračje Znamo svi danas je teško dostižno.

Jack Bruce (bas, vokali), Peter Bursch (akustična gitara), Michael Flexig (vokal), Randy Hansen Band: Randy Hansen (gitara, vokal), Francoise Garny (bas), Herb Quick (bubnjevi), Oliver Hennlich (klavijature), Jule Neigel (vokal), Manni Neumann (violina), Nadjy Ollig (vokal), Jane Palmer (vokal), Simon Phillips (bubnjevi), Uli Jon Roth (gitara), Zeno Roth (gitara), Tobias Stachelhaus (vokali) i John Wetton (bas, vokali). To je okupljena ekipa koja je uspjela svojom prezentacijskom formom dostojno obilježiti impresivan opus Jimija Hendixa i pripremljenu set listu "otprašiti" bez imalo zadrške. Opisivati izvedbe pjesama je bez veze. Stoga, dragi moji "rockoljupci", udobno se zavalite i uživajte!

Mladen Lončar - Mike

Hits 113
Woodstock - Back To The Garden - 50th Anniversary Archive « Woodstock - Back To The Garden - 50th Anniversary Archive Razni izvođači Albumi Kronologija Split Blues Festival - The Best of 2011 - 2019 » Split Blues Festival - The Best of 2011 - 2019

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42