Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
System


Bookmark

Data

Released Studeni 2007
Format Albumi
Vrsta Synthpop / Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop / Adult Contemporary
Dodano Petak, 12 Siječanj 2018
Žanr Pop
Length 47:22
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država Europa
Etiketa Warner Bros. Records ‎/ Dancing Bear
Catalog Number 9362-49930-9
Edition details objavljeno: 12.11.2007.; producent: Stuart Price
Tags Dancing Bear Warner Bros Stuart Price Seal

Review

Što je najavljivao i što je obećavao, to je i napravio. Seal se svojim novim albumom System na neki način vratio onome iz čega je proizašao, a to je dance glazba. Naravno, sličnosti sa ranim i srednjim devedesetima su samo u činjenici da se radi o plesnim albumima i tu svaka sličnost prestaje. Album je vruć, brz, moderan i producentski perfektno odrađen.

U nekoliko pjesama System neodoljivo podsjeća na posljednji album Madonne, Confesions On A Dance Floor, zbog čega je gotovo nemoguće, a da se ne zapitate jesu li iste osobe radila na ova dva albuma. Odgovor je, naravno, potvrdan. Osobno nemam nikakvog problema s tim budući da mi je posljednji album Madonne jedan od njenih dražih albuma u posljednjih desetak godina.

Za produkciju oba albuma zadužen je glasoviti Stuart Price, što mi nije bilo poznato sve do samog trenutka kada sam krenuo pisati ovaj članak. Već u drugoj pjesmi, Amazing (Thin White Duke Edit), osjeti se taj utjecaj, a nemoguće je ne primijetiti ga u pjesmi Loaded. Obje pjesme su brze i eksplozivne, izuzetno moderne te produkcijski dotjerane do savršenstva. Ali ako mislite da je već u četvrtoj pjesmi album došao do svog vrhunca, prevarili ste se.

Polovica albuma rezervirana je za nešto sporiji tempo, ali ne i pad u kvaliteti. Lagana Wedding Day predstavlja barijeru između dva tempom nabijena pola albuma. U pjesmi gostuje Sealova životna suputnica Heidi Klum što pjesmu čini još emotivnijom i romantičnijom.

Već u sljedećoj pjesmi, naslovnoj System tenzije se polako dižu, da bi ponovno kulminirale u Madonni sličnoj The Right Life – izvrsnoj pjesmi. Akustična Rolling polako privodi album kraju, a sam kraj rezerviran je za pjesmu Amazing u svojoj originalnoj verziji.

Iako sam znao da je Seal izuzetan glazbenik, što smo se mogli uvjeriti i na njegovom zagrebačkom koncertu, ovaj album me ipak ugodno iznenadio. I zaista, ima li boljeg osjećaja od onoga kad očekujete da nešto bude kvalitetno snimljeno, a onda ne samo da se ispune vaša očekivanja nego se i nadiđu.

Dragutin Andrić

Hits 443
Seal Albumi Kronologija Soul » Soul

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42