Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2005
Format Albumi
Vrsta Rock / Electronic
Dodano Petak, 22 Travanj 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2005
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Tags

Review

Bila je 2001. godina i mjesec studeni. Jinx su svirali u Kulušiću u slavu i dobrodošlicu brucoša Hrvatskih studija. Nedugo nakon toga raspali su se ostavivši veliku rupu na poziciji rasnog pop benda u republici Hrvatskoj. Nisu znali da su im nasljednici već za petama. Nasljednici utjelovljeni u bendu zvanom Svadbas.

Album Jug izlazi im 2000. godine i uz kritiku i par entuzijasta nije previše uzbuđivao nikoga sve do 2005. i La la, uradka koji potvrđuje Pravilo trećeg albuma(tm) koje kaže da možeš kiksat dva puta i loše obavit posao, ali treći puta diskografska kuća više ne pomaže. Ovaj put pomogli su talent i upornost i pjesma zvana Treblebass.

Inače Svadbas su Pavle Miholjević na gitari i basu; Jura Ferina na klavijaturama; Ljubica Gurdulić kao pjevačica; Bojan Gaćina na bubnjevima te Anamarija Ocvirk na udaraljkama te kao prateći vokal. Svadbas jako vole Dalibora Matanića i skladaju glazbu za njegove filmove poput filma Fine mrtve djevojke. Dalibor Matanić voli i njih te im zato snima spotove. Pavle Miholjević svira na Fender Mustangu i koristi ponekad distorziju, ali ju ne voli previše.

Kada ne sviraju, Miholjević i Ferina produciraju, pa su tako potpisali prvijenac one trash napasti poznatije pod nazivom Lollobrigida kao i prvi album benda Djeca koji se odaziva na ime Djeca.

La la je hrvatski album godine i dokaz da za uspjeh i pozornost je potrebna jedna ali kvalitetna stvar, po mogućnosti plesna. Naravno pričamo o uspjehu u vrlo labilnim i prevrtljivim mainstream okvirima. Pričaj mi o ljubavi je odlična balada i mogući atentator Drugog načina i Piši mi na svim tulumima uz gitaru, jeftino vino i Sky Colu, a prije tri dana Svadbas su uspjeli prekrcati zagrebački Aquarius te dobiti dvije minute na RTL Exluzivu.

Hrvatski san je ostvaren.

Hits 865
Svadbas Albumi Kronologija Još » Još

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42