Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta Modern Electric Blues
Dodano Četvrtak, 02 Prosinac 2021
Žanr Blues
Length 46:25
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Europa
Etiketa Supertone Records
Catalog Number STRCD 11
Edition details objavljeno: 5.11.2021.; producent: Simon Campbell; snimano: Supertone Records studio in Valencia, Spain; Thören, Germany; Samora Correia, Portugal i Rockfield Studios, Wales
Tags Starlite Campbell Band Supertone Records

Review

Pred svima vama je još jedna ekskluzivna promocija studijskog albuma. Ovaj puta radi se o albumu "The Language of Curiosity", kojeg upravo danas, 5. studenog, objavljuje izdavačka kuća Supertone Records, a potpisnici ovog albuma su Starlite Campbell Band.

Apsolutno je prava istina da ovo definitivno nije moj prvi susret s ovim bendom, upravo suprotno, i stoga mi je jasno da ovoj priči prilazim s određenom dozom respekta, a to samo govori u prilog koliko valoriziram i poštujem njihov rad.

Kada sam krenuo preslušavati ovaj studijski album učinio sam to vrlo temeljito. Zašto? Album je, naime, kod mene još od kraja kolovoza i samo sam čekao ovaj "street date" da sve podijelim s vama koji volite i respektirate ovaj glazbeni izričaj.

U prostoriji odzvanja vrlo znakovit, direktni zvuk ovog benda, koji je svojom prilagodljivošću postao već veliki dio mog glazbenog interesa i svima nam je jednostavno predočio svoju atraktivnost i snagu.

I Suzy Starlite i Simon Campbell iskusni su glazbenici i skladatelji, na kraju, oni su i supružnici. Suzy Starlite je vokalistica, ali i basistica, gitaristica i klavijaturistica. Njena skladateljska crta vrlo je izražena te udružena sa Simonom, impresivnim gitaristom i pjevačem skladateljom i producentom, njih dvoje zaista rade odlične stvari. Još kada su uz njih i ostali pridruženi članovi benda, pred nama se njihovom glazbom otvara jedan posve novi blues svijet.

Već po zvuku, po strukturi pjesama, konačnom obliku i izgledu jasno je da se glazba Starlite Campbell Banda temelji na razdoblju britanskog /električnog bluesa od 1965. do 1969. godine. S jedne strane tu su originalni Fleetwood Mac s, nažalost, pokojnim Peterom Greenom, a tu su Eric Clapton, Jimmy Page i Jeff Beck. S druge strane oceana tu su američki gitaristi Mike Bloomfield, Roy Buchanan i drugi. Jasno, sve je tu na svom mjestu, no, zadaća je svih posložiti kockice, baš onako, kako treba. Suzy i Simon s pridruženim im glazbenicima to su pogodili, učinili i njihov novi album "The Language of Curiosity" zvuči ODLIČNO!

"Starlite Campbell Band continue to push the boundaries of British Rock and British Blues!" JD Nash, American Blues Scene

"So unique, so cool! So much love and passion!” Jörn Braun, RTL, Germany

Izjave poput ovih samo su neke od onih koje itekako precizno određuju kakav je glazbeni sadržaj albuma "The Language of Curiosity". Slobodno, bez straha i ikakvih ograda preslušajte sami o čemu se radi i vjerujem da ćete i sami odrediti o kakvom se studijskom albumu radi.

Ako je nastupni album "Blueberry Pie" bio početnica, onda je "The Language of Curiosity" samo nastavak ove priče i nazvao bih ga obaveznom lektirom za sve one koji su se tek zapalili za ovaj nimalo lagan niti jednostavan glazbeni stil. Za sve druge, ovaj album Starlite Campbell Banda je idealan za opuštanje uz nadahnutu i efektnu blues svirku.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1057
Blueberry Pie « Blueberry Pie Starlite Campbell Band Albumi Kronologija Starlite.One » Starlite.One

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici