Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2005
Format Albumi
Vrsta Folk-rock
Dodano Četvrtak, 24 Veljača 2011
Žanr Rock
Length 57:57
Edition date 2005
Država Velika Britanija
Etiketa Source / Dallas Records
Catalog Number CDSOUR110, 0724387385221
Edition details Izdano: 30. svibnja 2005. godine; Produkcija: Turin Brakes; Snimano: 2004. god
Tags

Review

Poslije relativno dobro prihvaćenog "Ether Songs" iz 2003 godine Turin Brakes se vraćaju na scenu albumom jednostavno nazvanim "Jack In A Box".

Rad na albumu započeli su pred kraj 2004 godine nakon završetka jednogodišnje turneje. Bacivši se na spisateljsko skladateljski posao nakon nekoliko mjeseci objavili su svoj treći studijski album. Svega i svačega možete čuti na ovom albumu, a sve povučeno kroz rock, folk i pop. Sa dvanaest zlatnih melodija koje će im, nadamo se, pridonijeti da postignu znatniji uspjeh, ovaj dvojac sve više se približava epitetu Simon & Gafunkela 21. stoljeća.

Svakako je jasno kada se kao osnova usporedbe uzimaju Simon & Garfunkel da se na ovom albumu ne može naći skladbi koje bismo mogli svrstati u kakav razuzdani rock u kojem dominiraju solo dionice i snažni rifovi. Tako, među ""najžešće"" skladbe na ovom albumu možemo ubrojiti razuzdanu "Red Moon", singlovsku "Asleep With The Fireflies", vrlo dobru "Over And Over" te pretposljednju i sa albumom istoimenu "Jack In A Box". Kad sam već naveo koje su pjesme najživlje, onda bih kao najsjetniju mogao izdvojiti skladbu "Road To Nowhere", kao primjer citirat ću dio teksta: ""seems everyone’s dying or curling up in pain"".

Od ostalih ""lakših"" pjesama među uhu ugodne svrstavaju se akustične "Fishing For The Dream", snena "Building Wraps Around Me" i "Last Clown". Kako ne bi sve ostalo samo na rocku pobrinuli su se u skladbi "Come And Go"", definitivno najelektronskijoj skladbi na albumu, koja me sa silnim sintetičkim zavijanjima i uvijanjima pomalo podsjeća na neke skladbe francuskog elektronskog dua Air.

Ma koliko mi je glazba na ovom albumu dobra kritiku moram uputiti na vokal koji je u pojedinim trenutcima vrlo zamoran i iritantan te izvjesne pjesme znatno gube na kvaliteti i pozitivnom općem dojmu.

Je li uistinu riječ o Simon & Garfunkelu za 21. stoljeće nije na meni da sudim, vrijeme će pokazati, a vi sami ocijeniti nakon što preslušate ovaj album.
 
Dragutin Andrić
Hits 644
Turin Brakes Albumi Kronologija Bottled At Source - The Best Of The Source Years » Bottled At Source - The Best Of The Source Years

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42