Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Outside


Bookmark

Data

Released Siječanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Petak, 06 Svi 2011
Žanr Pop-Rock
Length 44:20
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država SAD
Etiketa ibid
Catalog Number ibid CD03
Edition details Datum: 1. 11. 2011., Produkcija: Tapes'n Tapes Drew Malamud (dodatna produkcija); Snimano: 2010.
Tags

Review

Američki sastav iz Minnesote Tapes'n Tapes ove godine je izdao svoj treći album Outside. Nakon nešto lošijeg posljednjeg albuma Walk It Off iz 2008. bend se odlučio na malu pauzu. Za to vrijeme su osnovali svoju diskografsku kuću Ibid i u svom rodnom gradu Minneapolisu snimili treći album.

Tapes'n Tapes su osnovani 2003., kad su se upoznali na Carleton Collegeu. Poznati su postali kao “blog band“ nakon što su objavljivali tekstove na raznim blog stranicama. Tek nakon debitantskog albuma The Loon postaju uspješni.

Album je najavila pjesma Freak Out, prvi put kad sam ju čula nije me baš oduševila jer se i dalje čuje onaj njihov karakterističan zvuk (uglavnom je to ritam, posebno u riječima, često kraćenje zadnjeg sloga riječi, naglašavanje određenih riječi, često korištenje benđa, duge instrumentalne dionice) i pomislila sam kako se opet ništa nije promijenilo. Kad sam pogledala spot na youtubeu odlučila sam im ipak dati šansu. Spot pokazuje kako se dvoje ljudi upoznalo na dočeku nove godine (1995. je godina pokazana na spotu).

Pjesme koje su mi se svidjele su Badaboom (iskreno najbolja pjesma na albumu) koja otvara album. Zatim Outro, The Saddest Of All Keys, On And On i posljednja pjesma na albumu Mighty Long. Te pjesme donose nešto novo za bend, a to je synth zvuk, kakav je danas popularan, ali začinjen sa njihovim folk/indie/pop/rock zvukom, što daje na originalnosti i osvježenju (On And On, Badaboom). Grublji glas pjevača daje na uvjetno rečeno “sirovosti“, a igra sa ritmom (Outro) i njihova karakteristična indie/folk psihodelija daje na ozbiljnosti. Blues zvuk u pjesmi The Saddest Of All Keys i ljetna prozračnost pjesme Mighty Long pokazuju da se dečki usude malo i poigravati sa zvukom.

Ostale pjesme nisu loše jednostavno odišu njihovim zvukom što je malo dosadno. Ovdje se eventualno  može spomenuti pjesma Desert Plane sa uvodom u bubnjevima i zanimljivom bas dionicom koja se čuje kao glavna gitara, što daje brit/pop prizvuk.

Album je solidan, svakako nisu još došli do one slobode i razigranosti svog prvog albuma, ali je puno bolje od drugog. Sad kad su sami svoji šefovi malo su rasterećeniji, nije glavni cilj samo dobra prodaja.
 

Ivana Obrdalj

Hits 1422

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42