Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B / Dance
Dodano Nedjelja, 17 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 37:51
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa LaFace Records/Jive
Tags

Review

Oduvijek je bio pun ambicija, a sada je izdao svoj prvi konceptualni single manifest, od prve do posljednje pjesme složen pod geslom Providing pleasure to all you sexy ladies. Jedna i jedina Laura više ne postoji, sada u obzir dolaze sve emancipirane ljepotice koje samo čekaju da padnu na neodoljive ultimatume poput ''odluči se brzo jer previše je žena u klubu da bih te čekao''.
 
Poslu je Usher pristupio vrlo ozbiljno i iznjedrio nekoliko atraktivnih pjesama što je za jedan EP više nego solidno. Stilom i motivima pjesme se nadovezuju na njegov posljednji studijski album Raymond vs. Raymond. Sve su to lagani pop aranžmani s još nešto r&b-a, znači stvari koje je oduvijek radio najbolje. Razlike u kvaliteti među pjesmama skoro pa i nema i teško je reći nešto posebno u prilog dobro prihvaćenoj DJ Got Us Fallin' In Love na račun prve, podjednako privlačne, ali ne tako intenzivne ritmične balade Love 'Em All. Hot Tottie s Jay-Z-om mi je totalna enigma, apsolutno ispod časti za obojicu, kao i Lay You Down, ona vrsta ljubavne pjesme s melodičnim zavijanjem u pozadini za koju sam mislila da se prestala primjenjivati krajem devedesetih. Lingerie je vrh praznih strofa s osjećajem za ritam kralja popa i chorusom u maniri najboljeg Timberlakea, apsolutno najjača stvar s albuma uz koju bi i dokazani antitalent uspio složiti koreografiju.
 
There Goes My Baby je još jedna iz kategorije blagougodnih pjesama koje ja ne znam cijeniti, a da nema basa i repanja, tu bi spadale još Get In My Car i Stranger. Najprivlačniji dio druge polovice albuma je remix Bieberove Somebody To Love, i to ne samo iz razloga što sam u prvi mah pomislila kako se radi o suradnji s Iglesiasom. Bieber je dečko u kojeg stvarno polažem nade, osim toga – Usheru leži izvrsno, pogotovo u usporedbi s onim jadom koji je složio s Jay-Z-om. 
 
U cjelini gledano, Versus je zanimljiv materijal. Ima boljih i lošijih trenutaka, ali i lošijima fali svega nekoliko pogođenih taktova da postanu dobre. Sam pristup i način razmišljanja je na pravom putu i tu nemam nikakvih primjedbi. Naravno, postoji nešto što sa zvukom nema toliko veze, ali što Usher treba promijeniti, ako ne radi publike, onda radi sebe. Da se vratim na Jay-Z-a: za razliku od Ushera koji je na ovom EP-u potrošio valjda deset kartica teksta uvjeravajući nas kako je frajer, Jay-Z to od starta zna i ne osjeća potrebu da se ikome dodatno objašnjava. Kad on nešto kaže onda je to statement i ja mu vjerujem makar u pitanju bila notorna laž. Vjerujem čak Bieberu jer djeca u pravilu misle što kažu, ali Usheru... Usheru ne vjerujem ništa. Za jednog heartbrakera puno previše riječi, obećanja, kondicionala, futura i sl., puno premalo akcije. Treba gledati u budućnost, nemam ništa protiv toga, ali bilo bi mu bolje da ide korak po korak. Mislim, može on biti s još milijun žena, ali bez obzira na statistiku, u danom trenutku može biti maksimalno s jednom pa mu na kraju dođe na isto.
 
Marina Vukman
Hits 1401
Raymond v Raymond « Raymond v Raymond Usher Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42