Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2014
Format Albumi
Vrsta / Power pop / Contemporary Pop/Rock
Dodano Četvrtak, 23 Listopad 2014
Žanr Pop-Rock
Length 42:08
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2014
Država Europe
Etiketa Republic Records
Catalog Number 00602537990726
Edition details Datum objave: 7.10.2014.; produkcija: Ric Ocasek i Shawn Everett (dodatna produkcija); snimano:The Village, Los Angeles, 2014; miksano: South Beach Studios, Miami, srpanj 2014.; masterirano: Sterling Sound, NYC
Tags

Review

Indikativan naslov uvodnog singla „Back to the shack“ najbolje govori o kredu već devetog albuma vječnih kalifornijskih šmokljana. Nakon lutanja u poprilično killerovske pop vode, „Everything will be alright in the end“ vraća Weezer na provjereno tlo kojim su svoje ime trajno upisali u srce svih rokenrol šmokljana diljem svijeta. I to je uglavnom bila karta na koju su igrali cijelo vrijeme. Dok je Amerika pokapala grunge heroje, a Britanija uživala u nadmetanjima britpop prvoboraca, pojavio se Rivers Cuomo s bendom koji će sljedećih dvadesetak godina, više manje, uspješno pjevati o slatkastom životu i problemima svih „regular Joea“ američkih predgrađa. Šteta je samo u tome što u zadnjih dvadesetak godina, pa tako i ovim albumom nije našao način da svoje očigledne kvalitete pretoči u nešto suvislije od, doduše, jako zabavnih pjesma i od Weezera napravi bend koji bi poput vršnjaka iz Green Daya danas punili nešto više od manjih koncertnih dvorana. Ali u tome možda i leži tolika simpatičnost ove četvorke. Možda je nekoliko zadnjih albuma, s kojima se, gle čuda, i nisu baš proslavili, išlo u tom smjeru, ali „Everything will be alright in the end“ nudi, neki bi rekli, ziheraški povratak na ono što Weezer čini toliko simpatičnim bendom.

Zašto kupiti/downloadati/posuditi od prijatelja ovaj album? Otvorite folder s ovim albumom i pustite si pjesmu broj 8! „Go Away“ sukladno ideji cijelog albuma, jako jako jako miriše na najbolje Weezer uratke + Bethany Cosentino iz Best Coatsa super su povod da preskočite tradicionalno preslušavanje albuma od prve pjesme. Svađa ljubavnog para nikad do sada nije zvučala tako slatko i zabavno. Vjerujte mi na riječ.

Pjesme „Back to the shack“ i uvodna „Ain't got nobody“ bi i najvećim fanovima mogli podvaliti kao uberdobre B-strane najačih singlova s prvih nekoliko albuma. Sličan je i ostatak albuma. Red vjerovatno internih šala, ljubavnih trokuta, pjevnih refrena i par odličnih djelova za soundtrack neke američke teen komedije Sve što bi se od Weezera i dalo očekivati. Uglavnom, suprotno onome što sam jednom napisao za album „Damage“ od „Jimmy Eat World“, ovaj album sigurno ima snagu da ponekog klinca trajno zatoči u srcoliku kutiju s Weezerovim imenom i barem na trenutak odvoji od glazbenog šunda kojim smo toliko bombardirani zadnjih godina.

Josip Kraljević

Hits 1201
Hurley « Hurley Weezer Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42