Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Big TV


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2013
Format Albumi
Vrsta / Indie rock
Dodano Srijeda, 15 Travanj 2015
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2013
Država Europe
Etiketa Fiction Records
Catalog Number 3740906
Edition details Producent: Ed Buller
Tags White Lies Ed Buller Universal

Review

White Lies vratili su se s novim i nešto mirnijim albumom. Za razliku od prošla dva albuma, ovaj je melodičniji, no manje živahan, ali svi elementi stvaraju dobar spoj. Vodenast „akvarelski“ zvuk smiruje i opušta, a pjevačev duboki glas pristaje glazbenom okruženju. Međutim, više pristaje za glazbu u pozadini nego za nešto što ćemo aktivno slušati. Iako se pojedine pjesme ističu, album je u cjelini, na neki način, amorfan. To ne mislim u negativnom smislu, nego ne bih rekla da ima nešto što će baš zapeti za uho, ali je sve u svemu ugodan za slušanje. Osim toga, uvijek dobra stvar u albumima je radnja koja se kroz njega provlači. Poanta ovoga je jednakost u vezi, a interpretira se kroz priču o paru koji iz provincije odlazi u velik grad.

Najupečatljivija je pjesma There Goes Our Love Again, koja je i prva izbačena kao singl, s ljubavnom temom i dobrim glazbenim temicama od početka do kraja. Naslovna pjesma Big TV ne može se time pohvaliti - iako je prva na albumu, dojam koji ostavlja ne motivira na daljnje slušanje. Od boljih tu su još First Time Caller i Be Your Man, dok su jednolične i mlitave Heaven Wait Change, koja je i podosta dosadna. Osim pjesama, tu su i Space 1 i Space 2, instrumentalni interludiji, koji su dobro uklopljeni uvodi u nadolazeće pjesme.

Međutim, iako mi se kroz prva dva slušanja jako slabo hvatao u uho, kasnije se nekako zaljepio za mene - sav onaj zvuk koji mi se ranije činio suviše mekanim i rasplinutim, sada je dobio neki jači smisao, pjesme su se počele bolje slagati i nadograđivati, njihove su melodije skladne i sveukupno odlično uklopljene, tako da nakon nekog vremena album prelazi u nešto drugo. I dalje je akvarelski i melodičan, ali je to jedan dobar akvarel.

Dakle, ako idete preslušavati album i dogodi se da vam se ne svidi, poslušajte ga još jednom. Možda ste si greškom dopustili da propustite primijetiti kvalitete koje ovaj album zaista nudi.

Valentina Botica

Hits 787
Ritual « Ritual White Lies Albumi Kronologija Friends » Friends

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42