Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2006
Format Video
Vrsta Rock / Art Rock / Blues rock
Dodano Petak, 19 Kolovoz 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2006
Država SAD
Etiketa Ruf Records
Tags

Review

Nakon dugo, dugo vremena od dva službeno objavljena DVD–a koja se nalaze u njegovoj diskografiji, jedan je konačno završio u mojoj fonoteci. Ovu promociju zaista raritetnog DVD materijala omogućila Vam je bluz diskografska kuća Ruf Records.

DVD Johnny "Guitar" Watson - Music Hall In Concert: Live Concert From The Legend Of Rythm & Blues (Remixed In DTS 6.) donosi nam pregršt izvrsnog materijala kojeg prezentira ovaj osobiti i nadasve posebni gitarist, vokalist, glazbenik i showman, "one and only " Johnny "Guitar" Watson.
Budući da je materijal posebno remasteriran i remiksan, diskografska kuća Ruf Records u suradnji sa In-akustik i The Uncut DVD Co., prošle godine pružili su nam zaista ugodno iznenađenje. Deset godina nakon njegove tragične smrti imamo apsolutno jedinstvenu prigodu vidjeti i čuti što u glazbenom svijetu znači ime Johnny "Guitar" Watson.

Johnny "Guitar" Watson rođen je 3.veljače 1935. u Houstonu, TX, a umro je 17. svibnja 1996. u Yokohami, Japan. Kao 15-godišnji godišnji mladić svira sa velikanima Texas bluesa kao što su Albert Collins i Johnny Copeland. U 50-im godinama prošlog stoljeća Johnny "Guitar" Watson stekao je reputaciju izuzetnog showmana i blues glazbenika zapadne obale. Na početku 1970. iz temelja mijenja svoj glazbeni izričaj i ulazi u funky, soul i R&B vode uz velike hitove "A Real Mother for Ya" i "Superman Lover".

No, prava priča o njegovoj skladateljskoj uspješnosti ide ovako: Hot Little Mama, Too Tired, Oh Baby, Those Lonely Lonely Nights hitovi su koji datiraju iz 1955. godine.

Gangster of Love, One Kiss - 1957. godine
Cuttin" In - 1962.
Mercy, Mercy, Mercy - 1967.
I Don"t Want to Be a Lone Ranger – 1970.
"A Real Mother for Ya" opetovano se pojavljuje na top ljestvicama 1977. godine. Samo godinu dana kasnije to se isto događa i sa skladbom "Gangster of Love". "Strike on Computers" dolazi na top ljestvice 1994. godine.

Sve to imalo je velikog utjecaja na njegovu profesionalnu karijeru, pa tako, nakon što je zaslužio nominaciju za Grammyja u kategoriji najboljeg albuma modernog bluza, Johnny "Guitar" Watson ponovo se reafirmira gotovo do neslućenih granica profesionalne uspješnosti sa svojom izvrsnom mješavinom bluza začinjenog sa puno čistog i starog funka. Stoga, ponovo se pokreću turneje i Johnny "Guitar" Watson neumorno nastupa diljem svijeta, a onda nažalost tijekom japanske turneje iznenada umire 17. svibnja 1996. te godine u Yokohami. Iznenadni i neočekivani gubitak ovog jedinstvenog i osebujnog glazbenika izazvao je pravu euforiju među mnogobrojnim poklonicima njegove glazbe.

Značaj i uloga Johnny "Guitar" Watsona ogleda se u njegovoj diskografiji; do 1994. godine ima snimljena 24 oficijelna albuma. S druge pak strane, do 2007. godine objavljena su mu i 33 kompilacijska albuma. Zaista impresivna diskografija za glazbenika koji je, nažalost, prerano preminuo 1996. godine.


PREPORUKA:
Johnny "Guitar" Watson - Music Hall In Concert: Live Concert From The Legend Of Rythm & Blues jednostavno treba imati iz čisto dokumentarno – glazbenih razloga.

 

Mladen Lončar - Mike

Hits 1181

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42