Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2019
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Experimental Rock / Indie Electronic
Dodano Utorak, 10 Ožujak 2020
Žanr Pop-Rock
Length 47:47
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2019
Država Europa
Etiketa XL Recordings Ltd.
Catalog Number XL987CD
Edition details objavljeno: 27. 6. 2019.; producent. Nigel Godrich; snimano: Air Studios
Tags XL Recordings Nigel Godrich Thom Yorke

Review

"Anima", treći samostalni studijski album frontmena Radioheada nastajao je godinama, baš kao i "Moon Shaped Pool", te za mnoge ovo dugoočekivano izdanje napokon donosi na jedan cjeloviti nosač zvuka.

Bit albuma slična je onome što Thom radi već godinama: gurajući vlastiti brend EDM-a nadahnut Warp Records-om, obožavateljima isporučuje upravo ono što su od njega navikli, te istodobno i očekivali. Na "Animi" doduše možemo češće nego obično primjetiti očigledan pop pristup, ali takakv koji ipakzadržava određenu hladnoću sa svog prethodnog albuma "Tomorrow's Modern Boxes".

Semplovi, semplovi, pa onda i malo loopova. Minimalistički način na koji Yorke slaže svoj album, a da ipak ne zvuči repetativno ili dosadno je zapravo za svaku pohvalu, iako se doduše ne mogu oteti dojmu da nešto nedostaje. Jesu li to epski momenti, pjevnije dionice ili možda ponegdje čista prljava svirka, o tom bi se dalo diskutirati.

Mislim da se "Anima" u cjelini pokazala prilično dobro. Ukratko, Thom Yorke i njegov dugogodišnji suradnik Nigel Godrich posložili su loopove preko gomile linija syntha, a Thom je eksplodirao od početka do kraja, noseći cijeli album.

Tone tema na albumu ostaju u skladu s Thomovom stalnom kritikom trenutne političke situacije u Velikoj Britaniji, kao i izgradnji tog distopijskog svijeta pustošenja koji bi mogao biti posljedica trenutne političke situacije, kako u Thomovoj Britaniji tako i u svijetu. Međutim, nećete biti bombardirani time, Yorke je majstor i zna kako suptilno poslati poruku bez nasilnog nametanja nečega slušatelju. U svakom slučaju, vrlo vrijedan album koji ne bi trebao razočarati nijednog fana Yorkeova rada.

Dražen Plukavec

Hits 325
Tomorrow's Modern Boxes « Tomorrow's Modern Boxes Thom Yorke Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42