Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

David GilmourTurneja je rasprodana toliko brzo da su dodana dva koncerta u Royal Albert Hallu u Londonu. Deset koncerata održat će se na šest sljedećih lokacija.

Arena PulaARENA PULA, PULA (HRVATSKA)

Na radost svih nas, David Gilmour svoju turneju započinje, ni više ni manje, nego u pulskom amfiteatru 12. rujna. Posebnu atmosferu doprinijet će prekrasna građevina u kojoj su se za vrijeme Rimskog carstva borili gladijatori.

Arena VeronaARENA, VERONA (ITALIJA)

Gilmour će turneju nastaviti u još jednoj areni, veronskoj. Rimski amfiteatar poznat po operama koje se tamo održavaju, Gilmoura će ugostiti 14. rujna.

Teatro De MolinaTEATRO DE MOLINA, FIRENCA (ITALIJA)

Dan nakon Verone, Gilmour će se uputiti u Firencu gdje bi trebao nastupiti na hipodromu sa sedam tisuća mjesta.

THEATRE ANTIQUE D'ORANGETHEATRE ANTIQUE D'ORANGE, ORANGE (FRANCUSKA)

Veličanstveni stari rimski teatar mjesto je Gilmourovog koncerta u Francuskoj. Koncert će se održati 17. rujna, a više o samoj građevini saznajte na njihovoj stranici (http://www.theatre-antique.com/en/home)

KONIG-PILSENER ARENAKONIG-PILSENER ARENA, OBERHAUSEN (NJEMAČKA)

Antičke zidove zamijenit će 19. rujna nešto novijom arenom.

ROYAL ALBERT HALL LONDONROYAL ALBERT HALL, LONDON (ENGLESKA)

Posljednje koncerte odradit će u matičnoj zemlji i to čak pet njih! U prekrasnoj Royal Albert Hall dvorani svirat će od 23. do 25. rujna i ponovno 2. i 3. listopada. Iako manje grandiozna od rimskih građevina, također ima puno povijesti te je puno glazbenih legendi bilo gostom baš te pozornice.

Princ Albert, muž kraljice Viktorije dao je izgraditi Albert Hall 1871. godine i od onda su tamo nastupali Frank Sinatra, Liza Minnelli, Jimi Hendrix, Beatlesi, Oscar Peterson, The Who, Led Zeppelin, Eric Clapton, a od mlađih Adele, The Killers, Kaiser Chiefs, Jay Z. Ovim koncertima David Gilmour zatvorit će svoju europsku turneju.