Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Adele

Iako najnoviji album Adele, pod nazivom "25", još nije stigao do fanova, vrtoglavi uspjesi prvog singla "Hello" sugeriraju da mu se bliži slava prethodnih Adelinih izdanja. Kako bi čekanje tog famoznog 20. studenog, kada će nas preplaviti melodije sa "25" prošlo brže, Billboard je izvukao 25 činjenica koje sigurno niste znali o ovom albumu. Evo ih:

1. Pjesme koje će se naći naalbumu 25 su: "Hello," "Send My Love (To Your New Lover)," "I Miss You," "When We Were Young," "Remedy," "Water Under the Bridge," "River Lea," "Love in the Dark," "Million Years Ago," "All I Ask" i "Sweetest Devotion."
2. Adele je album napisala kada je imala 25 godina, a nazvala ga je prema kalupu koji je koristila za prethodne albume 19 i 21.
3. Iako je album prvobitno napisala o tome kako je "biti mama", izmijenila je koncept jer joj se učinilo da je to "poprilično dosadno"
4. Ali to ne znači da će i dalje pjevati o svom bivšem kao na 21. "Bilo bi užasno da i dalje pišem o njemu" – izjavila je magazinu Rolling Stone.
5. U suštini, on uopće ne govori o izgubljenoj ljubavi. Kako je "tvitala" fanovima, to su pjesme o mirenju sa samom sobom, mirenju s izgubljenim vremenom i sa svim što je ikada radila i nikada nije napravila.
6. I album je možda malo mračan i dramatičan jer je ona "pomalo kraljica drame", prema intervjuu za SiriusXM
7. Vjerovali ili ne, na Adelin povratnički album je utjecala ni manje ni više, nego kraljica popa Madonna i njeno izdanje "Ray of Light". "Ovo je album koji je Madona napisala nakon prvog djeteta", rekla je Adele i dodala: "I za mene, to je njen najbolji album."
8. Adele je po prvi put surađivala sa Gregom Kurstinom iz "The Bird and the Bee" u pisanju i produkciji pjesme "Hello", A Million Years Ago" i "Water Under the Bridge."
9. Šest mjeseci je trebalo Adele da nakon refrena napiše i strofe za "Hello".
10. Svi se pitaju koga Adele zove, a ona odgovara: "nije nitko poseban... to može biti prijatelj, bivši, porodica…

Adele 25 ALBUM Cover 4000 141015 - credit Alasdair McLellan 1

Naslovnica albuma "25"

11. A da li uopće ima nekoga na vezi?! "Hello je više o preispitivanju same sebe, povezivanju s vlastitom osobnošću...- rekla je Rolling Stoneu
12. Adelina omiljena pjesma sa 25 je "When We Were Young".

13. "When We Were Young" je napisana u suradnji s Tobiasom Jessoom Jr.-om koji ima "vibru sedamdesetih godina".
14. "Water Under the Bridge" je posvećena Simonu Koneckom, Adelinom partneru i ocu njenog sina.
15. "Send My Love (To Your Lover)" je prvo nazvana "We Ain’t Kids No More". Draft je napisala kada je imala samo 13 godina.
16. "Ko je Max Martin?" pitala je Adele prije nego što je počela surađivati s najvećim hitmejkerom u posljednja dva desetljeća.
17. Za "Send My Love," suradnici tvrde da "će to biti njena najmodernija pjesma ikada."
18. Bruno Mars sa svojim intenzivnim vokalom obogatio je pjesmu "All I Ask", a Adele kaže da se nevjerojatno zabavila snimajući s Brunom.
19. "River Lea" je oda Adelinom odrastanju.
20. Poslije suradnje na hitu "Rumour Has It", s albuma 21, Adele ponovo radi s frontmenom One Republica, Ryanom Tedderom i to na baladi "Remedy".
21. Pjesmu "Remedy" posvetila je svom sinu.
22. Iako nijedna Siina pjesma nije ušla na album, Adele je bila oduševljena što je imala još jednu ženu u studiju.
23. Na album nisu ušle ni pjesme Pharrela i Damona Albarna (Blur, Gorillaz). "Ispostavilo se da je točno ono "ne upoznajte svog idola" - kaže Adel o Damonu.
24. Luksuzna verzija albuma 25 sadržavat će tri bonus pjesme: "Can’t Let Go," "Lay Me Down" i "Why Do You Love Me."
25. 25 će izaći 20. studenog 2015.