Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bon JoviNakon što smo (više ili manje) uživali u novim izdanjima rock bardova (Dylan, Knopfler, Ringo, Brian Wilson, Neil Young, Gilmour, Keith Richards, Rod Stewart...) i heavy metal velikana (Scorpions, Motorhead, Iron Maiden, Slayer...) u 2015.-oj, željno iščekujemo što nam po tom pitanju donosi nova 2016. godina.

Prvi val zanimljivijih novih izdanja stiže 8. siječnja, kad ‘rock kameleon’ David Bowie izdaje ‘Blackstar’ na svoj 69. rođendan. Mnogo je prašine podigao iznimno dobro prihvaćenim ‘The Next Day’ iz 2013., stoga se mnogo očekuje i od ovog izdanja, za koje ga je, navodno, inspirirao i Kendrick Lamar. Istog dana na tržište dolazi i box-set neprežaljenog gitarista Tommyja Bolina, jedno vrijeme i člana Deep Purple. U siječnju će na svoje doći i obožavatelji metala jer nove albume objavljuju Megadeth (‘Dystopia’) i Dream Theater (‘The Astonishing’). Progresivci Rush će reizdati svoje albume ‘Feedback’ i ‘Snakes & Arrows’, izvorno objavljene 2004. i 2007., Clapton sve studijske albume između 1970. i 1981. u box-setu, Phil Collins svoja tri albuma, kao i Black Sabbath (‘Black Sabbath’, ‘Paranoid’ i ‘Masters of Reality’).

U veljači nam se vraća Elton John s albumom ‘Wonderful Crazy Night’, kojeg je već najavio singl ‘Looking Up’, a istog dana izlazi i ‘Hidden City’ The Cult. Zasad su najavljeni datumi novih albuma Wolfmother, Bonnie Raitt (veljača) te Bon Jovi (ožujak), a uskoro ćemo moći uživati i u live albumu ‘George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison’, na kojem su gostovali Brian Wilson, Percy Farrell (Jane’s Addiction), Brandon Flowers (Killers), Norah Jones i druge zvijezde. Također, Robert Plant je snimio projekt ‘The Long Road’ kao pomoć izbjeglicama s Bliskog istoka.

Napeto se iščekuju i najave datuma izlaska novih albuma Anthraxa, Guns’n’Roses, Pearl Jam, RHCP i Soundgarden, između ostalih.