×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kao predvodnici, takozvanog, new ravea, bili su najbolji u svom žanru. Prvijenac Myths of The Near Future stekao je popularnost čak dovoljnu da zasjeni Amy Winehouse na dodjelama Mercury Prize 2007. godine osvojivši nagradu. Međutim, već idući album Surfing The Void ponešto mijenja zvuk te ih nosi u sjenu pregršt synth i electro glazbenika među kojima se nisu isticali. Stoga je album Love Frequency razveselio fanove izvornih Klaxonsa, jer je sličniji prvijencu glazbeno, stilski i tekstualno. Ipak, albumu nešto nedostaje i usprkos sličnoj formuli - ovaj je prazan. Općenito, brzo ulazi u uho, lagan je za slušanje, produkcijski je odlično napravljen. Dobar je kao glazba u pozadini, ali doista slušati ovaj album nije primamljivo, jer baš i nema što ponuditi.

Album otvara A New Reality, čiji je uvod na klavijaturama naprosto iritantan, ali kasnije uslijedi solidan beat i relativno pjevna melodija. Refren je ispunjen pomalo kaotičnim dionicama i falsetom u tercama. Na sličnu je foru i There Is No Other Time, pjesma na albumu koju je najviše obgrlio pop i podsjeća na 90-e, s dodatkom modernog. Kad smo već kod devedesetih, na neki boy-bend s kraja tisućljeća ili početka novog, podsjeća Show Me A Miracle, s neoriginalnim melodijama i neinovativnim instrumentalom koji zvuči kao da je tu samo zato da nešto stave da ne bi bilo prazno. Invisible Forces zanimljiva je zbog kvazi-house klavira i ritma koje presječe gitarski rif, na što se kombinira višeglasni falsetto, što ju čini najposebnijom na albumu, iako tekst sadrži sveukupno oko 10 stihova. Najčudnija je Atom To Atom, zbog prozračnog višeglasja koje zvuči kao da se vrši spiritualni obred u kapuljačama, a u sredinu pjesme je ubačen dio koji kao da je Prodigy ubacio da popravi pjesmu. Još treba istaknuti instrumental Liquid Light, koji zvuči upravo kako naziv kaže, preljevajući kratke klavirske melodije u pištave zvukove i kvazi-akorde, što stvara samo amorfnu masu u kojoj se ponekad razabere nešto što zapne za uho, ali je tekuće i svijetle boje, ako ništa drugo.

Kroz slušanje albuma očekujemo razvoj radnje, ali ga ne dobijemo. Može se reći da je sveukupno album monoton. Nedostaje potrebne živosti u pjesmama te se sve čine kao da su složene bez žara, čisto matematički za hvatanje najšire publike. Iako obiluje beatovima i često se s njima pretjeruje, ondje gdje bi trebala biti dinamičnost, dobivamo repetitivnost. Tekstualno je na razini stonera koji otkriva spiritualnost svijeta, bez kompleksnosti koju takva tematika traži. Ako se ne obaziremo na dijelove koji su iritantni ili stvaraju osjećaj pištanja u glavi, a ima ih, Love Frequency je u redu, ali nije dovoljno dobar da Klaxonse istakne iz mase.

Osobna karta albuma

Izvođač Klaxons
Naziv albuma Love Frequency
Izdavač Because Music / Warner Bros. / Dancing Bear
Produkcija Erol Alkan, Tom Rowlands i Gorgon City
Datum objave 16.6.2014.
Snimano 30.1.2012. - 2014.
Posebna napomena Standardno izdanje s jednim diskom

Popis pjesama

1. A New Reality 4:28
2. There Is No Other Time 3:41
3. Show Me A Miracle 3:26
4. Out Of The Dark 4:48
5. Children Of The Sun 3:59
6. Invisible Forces 3:40
7. Rhythm Of Life 5:44
8. Liquid Light 3:07
9. The Dreamers 4:31
10. Atom To Atom 4:35
11. Love Frequency 3:51
Linkovi

There Is No Other Time - Spot