facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Še pomnite Kuzle, tovariši?


Bookmark

Data

Released Siječanj 2010
Format Albumi
Vrsta Punk rock
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr Punk rock
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Slovenija
Etiketa Dallas Records
Catalog Number LP Dallas 006
Edition details Produkcija: Dare Kaurič; Datum objave: -; Snimano: Darwinn Studio, Panker Studio, Studio NSK (2008/2009)
Tags

Review

Slovenska punk scena ne zauzima puno medijskog prostora na našem području danas, koliko neke druge ex-yu zemlje. No, Kuzle bi to mogli promijeniti sa svojim albumom, Še pomnite Kuzle, tovariši? (prijevod bi bio Sjećate se Kuzle, drugovi?) pod okriljem diskografske kuće Dallas. A ako mislite da su oni neki novi val punka, varate se, ovaj bend isprva je formiran prije više od 25 godina.

Buni, Dare, Dule Dule i Itko, a.k.a Kuzle (ilitiga Kuje), krenuli su u novi poduhvat snimanja starih pjesama koje su, kao što su i sami rekli, „nastale tijekom 1980.-1982. i do sada uvelike postojale samo na demo snimkama“. Bolji studijski uvjeti spram tadašnjih definitivno su prednost ovog punk albuma gdje je prosječno trajanje pjesme nešto manje od dvije minute, a time nije niti čudno što je čak 21 pjesma pronašla svoje mjesto.

Novi/stari album, zapravo njihov prvi studijski album, dočarava zvuk kojim su početkom 80-ih razvaljivali tadašnju glazbenu scenu. O samim pjesama se nema toga puno reći, svaka u svojoj punk i pomalo rock maniri pokazuje kako im je ovo bio odličan potez. S ovim izdanjem nisu svirali uživo, ali su tu bile mlade Kuzle, četiri djevojke koje su izvodile njihov repertoar. Ključna riječ „bile“, kako je nedavno objavljeno da obustavljaju svoj rad.

No, ako ste željni ovih idrijskih punkera, snimljen je i premijerno prikazan dokumentarni film o skupini. Na pitanje možemo li očekivati nešto novo što se tiče glazbenog materijala, odgovor se nalazi na njihovom bookletu albuma koji završavaju riječima „dakle, prvi put, zadnji put i nikad više...“. Ipak, nikad se ne zna, možda se odluče jednom na ponovni okršaj sa današnjom punk scenom.

Dijana Druškić

Hits 2863

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma