A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
My, Oh My


Bookmark

Data

Released Listopad 2019
Format EP
Vrsta Indie pop / Electropop / Dream Pop
Dodano Ponedjeljak, 14 Listopad 2019
Žanr Indie
Length 19:37
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2019
Država Hrvatska
Etiketa Mudri brk
Edition details Datum objave: 7. listopada 2019.
Tags Irena Žilić Neon Wife

Review

Neonske su supruge zapravo dvije – turbotalentirana i albumima već dokazana mlada kantautorica Irena Žilić iz svoga je benda zapravo samo na određen način izdvojila Luciju Potočnik te s njom lani pokrenula nešto kao off projekt. Neon Wife je tako nastao kao plod sinergije dvije mlade talentirane glazbenice koje su poželjele izaći iz okvira svog standardnog repertoara. Repertoara koji im je nedavno pružio priliku svirati i s Morcheebom, da dodam, ponajviše zato što su se svojim novim zvukom otisnule baš u tom smjeru.

Doduše, bilo bi vrlo površno svesti priču na to, jer ne, ne dobivamo hrvatsku inačicu popularnog britanskog trip hop benda, već se pod zagrebačkim neonom oblikovalo nešto daleko osobnije i kompleksnije. Najavljen s vrlo zanimljivim singlom "Back Row", EP "My, Oh My" donosi pet, zapravo, ne računamo li intro "Arise", četiri pjesme sintetičnih sastojaka, ali vrlo živog krvotoka, electro/dream pop po mjeri vremena i prostora u kojem su ga Irena i Lucija sastavile, nadam se, s dugoročni(ji)m planovima.

Spomenuta "Back Row" i "Another One" pritom kao visokostiliziran indie pop iskaču kao materijal za opetovane vrtnje, dok ostatak repertoara djeluje više kao vezivno tkivo ili popunjenje prostora zaradi konkretnijeg i sugestivnijeg ozračja cijele dvadeset minuta duge priče. Miješajući što se miješati dade od instrumentarija pogodnog za žanrovski koktel snolike indie pop sintetike, Neon Wife i glazbom svjedoče svoj entuzijazam: "Projekt je nastao iz kreativne kompatibilnosti i velike želje da stvaramo glazbu koja nam je obadvjema bliska, ali je do sad nismo imale priliku raditi", kako su se same izrazile riječima. Glazba je tu pak prije svega upoznavajućeg karaktera, ispitivanje terena kako za publiku, tako i za sebe. Možda više zbog oskudne kvantitete nego same kvalitete, odnosno, zbog nedovoljne autorske profiliranosti pjesama "Beverly" i "Friday Night", nova glazba Irene Žilić i Lucije Potočnik prije svega obećava. Obećava da se tu može izroditi nešto mnogo veće, konkretnije i krvavije od tehnički besprijekorno odrađenog posla na glazbi što zvuči kao da je nastala meridijanima zapadno. Jer, fini zvuk daleko je od dovoljnog da (neš)to proglasimo uistinu zanimljivim; srećom, bar dvije pjesme ovdje jasno ukazuju da žara i štofa tu itekako ima za još pregršt sjajne glazbe.

 

Toni Matošin

Hits 1652

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu