Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Trio


Bookmark

Data

Released Ožujak 2024
Format EP
Vrsta / Acoustic / Trad Jazz
Dodano Utorak, 02 Travanj 2024
Žanr Jazz
Length 22:07
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2023
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 22.3.2024., producent: Alan Omerović; snimljeno u dva dana u Sunday studiju Svena Pavlovica u Svetoj Nedelji kod Zagreba
Tags Boško Jović Alan Omerović

Review

Kako je album "Trio" Boško Jović objavljen 22.ožujka i ovih 6 skladbi u trajanju niti 23’ svakog tko imalo drži do sebe i svoje reputacije nekog diskofila, kolekcionara zaintrigirati će svojim ponuđenim, snimljenim sadržajem.

Boško Jović (gitara), Mario Rašić (bas gitara) i Mirsad Dalipi (udaraljke) svojom nadahnutom svirkom bez ikakve zadrške otvoriti će vam nove prostore, neke nove glazbene vidike i bez ikakve šale dat će vam u ovako malo vremena izuzetno puno razloga za razmišljanje i repozicioniranje vaših možda dobro zacementiranih glazbenih stajališta. Priča ide u smjeru u kojem ova trojica virtuoza zajedno komuniciranju na izuzetno visokoj glazbenoj razini. Naime, kroz svaku kompoziciju oni permanentno vrše solističku i zajedinčku prezenatacijsku progradaciju. 4 autorske i 2 tradicionalne skladbe (iz BiH i sjeverne Makedonije), jasno na neki način pokazuju te neke tradicijske korijene koji su se potom pretvorili u nešto potpuno novo i drugačije. Nema nikakve sumnje, sve interpretacije su ujednačene i izuzetno visoke kvalitete. Naravno da će svi oni koji posegnu za ovim albumom jednostavno uživati u onome što slušaju. Tako da vam je užitak zagarantiran.

Boško je svirao s raznim umjetnicima iz različitih glazbenih žanrova, nastupao je diljem svijeta., radio glazbu za filmove, a istovremeno se stalno usavršava na različitim seminarima i radi s vrlo uglednim profesorima gitare kod kuće i vani. To samo govori o njegovoj izuzetnoj sposobnosti prilagodbe i rada, muziciranja s drugim glazbenicima, jer uvijek morate i drugima dati dovoljno prostora da se izraze u opsegu koji ih zadovoljava. Rašić i Dalipi itekako su dobili taj prostor i vrlo su se raspojasano uglazbili i svi zajedno, kao ovakav bazični trio zvuče itekako očaravajuće i respektabilno.

Da bi opstali u ovakvoj formaciji morate biti potkovani, jer tu se nitko iza nikog ne može sakriti i sve je vrlo razvidno, sve je otvoreno i u ovakvoj formaciji morate biti istinski majstor. A ovaj trio je upravo takav skup istinskih majstora svojih instrumenta.

Preporuka

Ovakav album iako skromne minutaže itekako je zahtjevno glazbeno štivo koje nije baš za svakog. "Trio" u prvom "šusu" preslušavao sam u ukupnoj minutaži, koja iznosi 265’ i 25" što vam samo govori da ovaj spoj akustične gitare i ritam sekcije donosi i daje nam takvo glazbeno štivo od kojeg će vam zastati dah i više se nećete samo tako riješiti ovih 6 kompozicija, koje čine ovaj nevjerojatno osobiti i jedinstveni studijski uradak.

Iskreno, nikako nemojte propustiti ovaj album kojeg potpisuje vanserijski majstor akustične gitare Boško Jović uz sjajnu pratnju i potporu izvrsne ritam sekcije: Marija Rašića (bas gitara) i Mirsada Dalipija (bubnjevi).

I na kraju, ako imate tri čiste upustite se u ovu izuzetnu glazbenu avanturu.

Yours,
Mladen Loncar-Mike

Hits 293

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split