Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon sjajnog nastupa u prosincu 2022., američka indie grupa Widowspeak vratila se u Močvaru u sklopu nove europske turneje. Večer je otvorila folk-country glazbenica Jess Ribeiro iz Melbournea, čiji je četvrti album “Summer of Love” izdan osam dana prije ovog koncerta u Močvari. Nježan, sanjivi glas i aranžmani u stilu folka 60-ih bili su sjajan uvod u glavnu senzaciju večeri, Widowspeak.

Bend je nastao 2010. godine, a već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”. Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao im je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima SWANS i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.). Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u ožujku 2022. i on je bio povod njihovom prvom dolasku u Močvaru. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih. Kreativnu snagu Widowspeaka čine vokalistica Molly Hamilton i guitarist Robert Earl Thomas; oboje vrsni glazbenici, oko njihove međuigre gradi se zvuk benda, koji ne izlazi iz okvira klasičnog indie-ja, znači ništa ekstravagnatno, ali ipak je riječ o vrhunskim i nadahnutim izvedbama.

Bila je to sjajna večer indie glazbe, a Močvara je bila prilično popunjena, pogotovo na nastupu Widowspeaka.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”