A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Turbo


Bookmark

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta / R&B / Funk / Contemporary Pop/Rock / Jazz Fusion
Dodano Petak, 08 Listopad 2021
Žanr Pop-Rock
Length 29:12
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država Europa
Etiketa Roundwound
Edition details objavljeno: 3.9.2021.; producenti: Cory Wong i Dirty Loops
Tags Cory Wong Dirty Loops

Review

Cory Wong američki je gitarista, producent, kompozitor, nominiran za glazbenu nagradu Grammy. Iskrenim zaljubljenicima funka poznatiji je kao pridruženi član odličnog benda Vulfpeck (svirao je na svim njihovim albumima), a nije mu mrska suradnja sa intergalaktičnom skupinom Snarky Puppy.

Dirty Loops švedski je twisted pop bend glazbeno obrazovanih umjetnika u sastavu: Jonah Nillson (vokal, klavijature); Henrik Linden (bas) i Aron Mellergårdh (bubnjevi). Priznanje i određenu popularnost stekli su obradama Lady Gagine „Just Dance“ i Justin Biberove „Baby“ na koje nisu ostali imuni Adam Levine, Quincy Jones, pa čak i jedan Stewie Wonder. Svi oni su se jednoglasno složili da su Dirty Loops izvanredni glazbenici.

Cory je bio oduševljen njihovim obradama pop pjesama, pa se u jednom momentu upitao, a gdje im je gitara. Ostalo je povijest, uz napomenu da je glazbena panorama ovog albuma obogaćena peteročlanom postavom puhačih instrumenata: Michael Nelson (trombon); Steve Strand (truba); Jon Lampley (truba); Kenni Holmen (saksofon,flauta,klarinet) i Grace Kelly (saksofon,klarinet).

Suradnje glazbenika uobičajeno se svode na pojedinačne uratke, rijetko kada na kompletan album. Coryja je zainteresirala mogućnost mješanja i traženja različitih putova u cilju zajedničkog glazbenog klikanja.

Ovaj album za svijet glazbe predstavlja isto što je „Goli pištolj“ predstavljao za svijet filma, zafrkantski je komentar Henrika Lindena, s kojim se baš ne bih složio iz jednostavnog razloga što je isporučena glazba sa ovog zajedničkog projekta sve, samo ne jeftina sprdnja.

Jedinstvena mješavina soula, jazza, R&B nije predodređena svakome na sviranje/korištenje, funk osim progresivnih akorda, zaraznih ritmova, složenih aranžmana, osebujnosti, kao i uvijek potrebne doze humora podrazumijeva prvenstveno glazbeno umijeće koje na ovom albumu neprestano eruptira iz pjesme u pjesmu svojom ritmičkom pokretljivošću, i dosljedno izborenom slobodom u inače pretpostavljenim harmonijskim ograničenjima.

Nije to neka vrsta indie elektro funka koju prakticiraju Australci iz benda Parcels, nije to nemilosrdan jazz funk s mističnim prezentacijama jednih Earth,Wind & Fire, nije to hip-hop funk RHCP, ustvari ovo je naizgled „jednostavna“ (uglavnom instrumentalna) funk formula sa ugodnim izletima u free jazz, uz pamtljivo odabrane sastojke: razarajući bas uz bubnjarsku postojanu tutnjavu čine okosnicu odlične svirke na koju se s lakoćom zakačio Cory svojim osebujnim i prepoznatljivim akordima, uz extra začine koje konstantno isporučuje moćna brass linija, uz malu pomoć klavijaturskih minijatura.

Svakako treba istaknuti odličnu, uvjerljivu svirku gotovo na tragu latino ritmova u „Ring Of Saturn“; retro evokaciju M.Jacksonove magije u „Follow the Light“ sa nevjerojatno sličnim vokalom (Jonah Nillson), te „malom“ školom sviranja u naslovnoj „Turbo“ i logičnom nastavku „ZAP“ (poslušajte pažljivo bas gitaru i mrežu puhačih instrumenata na koju se zaljepite s ugodnom lakoćom i zavidnošću).

Ukratko, prava poslastica s obveznim podizanjem adrenalina koje vam neće naškoditi ni za trenutak.

Đorđe Škarica

Hits 1220
Cory Wong Albumi Kronologija The Paisley Park Sessions » The Paisley Park Sessions

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu