MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Teaser

Bookmark

Data

Released Prosinac 2011
Format Albumi
Vrsta / Modern Electric Blues
Dodano Petak, 17 Prosinac 2021
Žanr Blues
Length 37:13
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2011
Država SAD
Etiketa APIC Records
Edition details objavljeno: 10.12.2011.
Tags Little G Weevil APIC Records

Review

Ova noćna priča ide ovako. 17. prosinca 2013. dobio sam e-mail od Brandi Szucs iz APIC Records s isprikom oko zakašnjele isporuke albuma i zbog tako prekasnog odgovora na moj davni e-mail s interesom oko albuma The Teaser 35 godišnjeg glazbenika pjevača i gitariste Little G Weevila. Apic Records ovaj album objavila je 10. prosinca 2011. godine, no kod mene nema prepreke, jer vjerujem da u Hrvatskoj još nitko nije predstavio ovog odličnog blues glazbenika i njegov jednako tako izvrstan album. Nisam opterećen da sve mora biti ovogodišnje izdanje. Naime, album The Teaser doista me oduševio pa zašto ga ne preporučiti i dati informaciju i drugima koji još za ovog glazbenika nisu čuli. Upravo Little G je ovogodišnji pobjednik 29th IBCa u kategoriji solo/duo.

Zapravo, osim u Americi i Kanadi Little G dosta je koncertirao po Europi, osobito u Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj, Finskoj, Italiji i Grčkoj. Little G je nastupao i po državama ex-Yu (Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji) i Hrvatskoj za što nemam pouzdanih podataka gdje i kada?! Ono što sigurno znam da će na ovogodišnjem 29th IBC International Blues Challenge u Memphisu u kategoriji solo/duo nastupiti Little G Weevil predstavljati Atlanta Blues Society.

Druga stvar, koju sada pouzdano znam da album The Teaser svojim ponuđenim i snimljenim sadržajem spada u ona ostvarenja, koja tituliram atributom IZVRSNO!

Zaista, zadivljujući album od svog početka do kraja. Svojim duboko osjećajnim 'soulful' vokalom Little G osvojiti će ama baš sve, koji ga poslušaju. Naravno, ni sam nisam nikakva iznimka. Pored toga, njegov gitaristički rukopis nudi pregršt 'blue notes', koji tako jedinstveno inkorporiran u glazbene predloške ama baš svake od 12 snimljenih pjesama na ovom albumu. Radi se o potpuno autorskom djelu, gdje Little G na četiri skladbe nastupa sam i to čini naprosto vrhunski i najboljem maniru starih majstora bluesa, dok mu se itekako dojmljivo u ostalih osam pjesama pridružuju: Bill Burke na basu, Bob Page - piano & orgulje, Maurice Nazzaro - harp i John V.McKnight - bubnjevi i udaraljke.

Ovaj odlični gitarista, pjevač i skladatelj rođen je 6. srpnja 1977. godine i tijekom godina razvio se u jednog od najuzbudljivijih i najinetresantnijih izvođača današnje blues scene. Njegova opuštena i tako ekspresivna i opuštena izvedba plijeni svojom kvalitetom, izražajnošću i dinamikom. Inače, Little G je počeo kao bubnjar a gitaru je počeo svirati sa nepunih 17. godina. John Lee Hooker, Lightnin' Hopkins, Albert Collins, B.B. King i Chuck Berry samo su neki od njegvoih velikih uzora, osobito je veliku ulogu kod njega odigrao John Lee Hooker. A o svemu sam Little G kaže, citiram:'John Lee Hooker and his blues was for me, like my grandfather and the tales he use to tell. When I first heard the songs Hobo Blues and Never Get Out of These Blues Alive, I thought to myself, God, I am part of this, I feel it, I belong to this.'

Njegovi počeci s bendom krenuli su od 1998. godine. 2005 snima svoj nastupni album Southern Experience, koji je istinski blues album. Njegov nastanak označava razdoblje kada je Little G intenzivirao svoje koncertiranje diljem Amerike, Kanade i Europe. Sve to dovelo ga je u poziciju da itekako dobro upozna način života blues glazbenika, ali i da upozna velika i svjetski poznata blues imena: pokojne: Hubert Sumlina (16.11.1931. -04,.12.2011.) David 'Honeyboy' Edwardsa (28.06.1915. -29.08 2011.), Joseph William Perkins aka Pinetop Perkinsa (07.07. 1913. -21.03.2011.), Willie 'Big Eyes' Smitha (19.01.1936. -16.09.2011.), Clarence 'Gatemouth' Brown (18.04. 1924. -10.09. 2005), Wille Kinga (18.03.1943. - 08.03.2009.), Bob 'Steady Rollin' Margolina, Bobby Rusha, Charlie Musselwhitea, Lonnie Shieldsa i Big Jack Johnsona.

Svirao je sa Anson Funderburghom i opet, nažalost pokojnim Sam Myersom (19.02.1936. -17.07. 2006.)Nastupao je ispred Neville Brothers i Denise LaSalle u Memphisu, ispred Terry Evansa i Johnny Wintera u Budimpešti. A tu je i njegovo poznanstvo i druženje sa Ian Siegalom i Matt Schofieldom.

A kada je 10. prosinca 2011. album The Teaser objavljen za samo 3 tjedna došao je do 2# na Global Radio top ljestvici. The Teaser ušao je među Top 10 Best Blues albuma godine po Mojo Magazinu.

Duboko sam uvjeren da će ovaj blues glazbenik iz Atlante sigurno dobiti globalnu afirmaciju, odnosno da će ovaj njegov drugi studijski album učiniti ga poznatim i priznatim na današnjoj blues sceni. Baš to se događa, baš zato Little G toliko intenzivno nastupa, ide na brojne festivale i razna natjecanja, samo kako bi svoj efektni i dojmljivi blues što više približio ljudima, kako bi ga čulo što veći broj ljudi diljem globusa.Na kraju uopće se ne čudim što je upravo Little G Weevil odnio pobjedu u kategoriji solo /duo na netom završenom ovogodišnjem 29th IBC u Memphisu!

Kao što sam već napisao, od samog početka pa do kraja, sve pjesme su odlične i kako se redaju cijeli taj blues 'feeling' i ugođaj samo raste i biva sve snažniji i atraktivniji.

Ukoliko već niste, svako potražite album The Teaser van serijskog blues glazbenika Little G Weevila… doista nećete požaliti!

Mladen Lončar - Mike

Hits 572
Little G Weevil Albumi Kronologija Something Poppin' » Something Poppin'

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu