A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2021
Format Albumi
Vrsta
Dodano Četvrtak, 13 Siječanj 2022
Žanr Blues
Length 44:56
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2021
Država SAD
Etiketa Ligthting In A Bottle Records
Edition details objavljeno. 3.10.2021.
Tags The Sugar Roots Ligthting In A Bottle Records

Review

Dana 20. prosinca Frank Roszak šalje mi album "Savage's Life", koji je objavljen još 3. listopada prošle godine od strane izdavačke kuće Ligthting In A Bottle Records uz svjetsku radijsku promociju kalifornijske promotivne kuće Frank Roszak Radio Promotions. Album potpisuje band The Sugar Roots.

Da, i meni je ovo jedan od prvih susreta s ovim bendom i njihovim nastupnim albumom. Naime, ovaj bend osnovao je 2021. godine u Portlandu Chad Rupp (vox, gitara,usnjak i klavir), a uz njega u bendu su: gitarist Jason "JT" Thomas, basist Timmer Blakely (Karen Lovely, Lloyd Jones) i bubnjar Chandler Bowerman (Ben Rice). Pored toga, učešće na albumu uzele su neke od legenda oregonske blues scene, poput imena: Lloyd Jones, Lisa Mann (2 puta osvojila BMA), IBC finalist Rae Gordon i BMA dobitnica Karen Lovely. Naravno, sve to nas upućuje da ovdje s ovim bendom doista nema šale i da ekipa praši izuzetno ekspresivni soul, funky, ritam i blues.

Što se tiče samog albuma, na njemu se kroz, gotovo, 46' izmjenjuju sjajne skladbe i daju nam obilje razloga za zadovoljstvo, a sva ta blues priča itekako ima utjecaja na sve one koji vole ovaj glazbeni stil i koji u njemu, jednostavno, uživaju.

Priznajem da su ove minute sjajno raspoređene i da u svakom trenutku imate samo obilje dobre, odlične glazbe, bluesa i sve što mu je blisko i srodno. Priča se samo valja, a ekipa praši svom snagom. Valja, primjerice, poslušati samo "Something Wicked This Way Comes" i sve će vam biti kristalno jasno!

S druge pak strane sam Chad Rupp vrlo izravno vam poručuje: "All the classic blues greats have played a part in what I play; however, my most revered influences are my Portland professors." I to je dakako itekako točno!

Na albumu se može čuti njihova vrhunska svirka, u kojoj nema nikakvih tajni, u kojoj se itekako snažno i s puno feelinga, osjeća sva njihova furka koja potom u konačnici potpuno ocrtava njihovu nadahnutu blues priču. Osim već spomenute, posebno su me dotaknule njihova verzija poznate "Rock 'n Me" Steve Miller Banda, apsolutno jedinstvena i prekrasna balada "Next To You", odlična "Havin' A Party", pumpajuća "Rain Checkin’", suptilna B.B.Kingovska "It's A Sin", slojevita s prekrasnim klavirom "Sweet Lovin' Daddy", a da bi cijela priča završila s izvrsnim boogiejem "1 4 5 Boogie", koji u svojih 7' i 10" mora zadovoljiti ama baš svakog tko voli da bend praši bez milosti i da vam ne da predahnuti. IZVRSNO!

Album "Savage's Life" The Sugar Roots svakako je sjajan nastupni album Chada Ruppa, koji u svakom svom segmentu pokazuje koliko su snažne te njihove blues konotacije i refleksije.

Odlična ekipa i izvrsni glazbenici snimili su i isporučili nam materijal uz kojeg će svatko vrlo ugodno provesti svoje slobodno vrijeme i uvijek će mu se rado vraćati.
Definitivno na albumu nalazimo nekoliko vrlo snažnih skladbi, koje će vas svakako osvojiti i, stoga, ako već niste OBAVEZNO potražite i nabavite ovaj album. Neće vas razočarati!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1694

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski