Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon najave nastupa legendarnog Billa Frisella u petak 24.svibnja, Jazz Time Rijeka dodaje nove internacionalne izvođače u svoj program. U suradnji sa Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu festival predstavlja Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori i The Crossing Enza Favate.

Ovaj je kvartet nastao iz višegodišnje suradnje toskanskog pijanista Danielea Gorgonea, koji se može pohvaliti brojnim suradnjama, snimkama i turnejama sa svjetskim jazz zvijezdama kao što su Jesse Davis, Scott Hamilton, Grant Stewart i Peter King, i njegovog trija sa saksofonistom i klarinetistom Nicom Gorijem, koji također godinama djeluje na toskanskoj i europskoj jazz sceni.

Repertoar kojim će se kvartet predstaviti publici, u četvrtak 23.svibnja na Trsatskoj Gradini, sastoji se od Gorgoneovih originala i jazz standarda u neočekivanim obradama. Očekuje nas koncert pun groovea, intrigantnih melodijskih linija i iznimne energije koju ovaj kvartet prenosi na publiku.

Daniele Gorgone 4tet feat Nico Gori nastupit će u sastavu Daniele GORGONE (klavir), Nico GORI (saxofon & klarinet), Alex ORCIARI (kontrabas) i Pasquale FIORE (bubnjevi).

Talijanski multiinstrumentalist Enzo Favata, Sardinijski čarobnjak na saksofonu, dovodi nam na JazzTimeRijeka svoj novi bend The Crossing. Svježa glazbena mješavina vibrafona i elektronike, električnog klavira, bas syntova i bubnjeva, stvara atmosferu idealnu za Favatin sopran i duboki, tamni klarinet. Postavu benda čine Enzo FAVATA (soprano sax, bass clarinet, soprano bandoneon & live electronics), Pasquale MIRRA ( vibraphone, midi marimba, samplers & live electronics), Fabio GIACHINO (bass synth live electronic Keyboards) i Marco FRATTINI (acoustic & electronic drums)
U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirao je sa svojim projektima na mnogim prestižnim festivalima i pozornicama diljem svijeta, asurađivao je sa mnogim poznatim glazbenicima kao što su majstor argentinskog bandoneona Dino Saluzzi, Enrico Rava, Miroslav Vitous, Mulatu Astatk Trilok Gurtu, Sajnkho Namtchylak ancestral voice of Tuva, trubač Lester Bowie, Art Ensemble of Chicago, Metropole Orkest, Dave Liebman, brazilski gitarist Guinga, Omar Sosa, Jan Bang, Eivind Aarset, Django Bates, Paolo Vinaccia, Daniele Di Bonaventura i mnogim drugima.



Izvještaji



Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala


Metaklapa i Zagrebačka filharmonija u jedinstvenom spoju viđenja Iron Maidena


Negative Slug, Her Highness i Beton Brut u Dva Osam


Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu