Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovih niti 19' koje se nalaze i dolaze s EP-ija D21 za ovo naše okružje biva vrlo diskutabilno jer Delta 21 je bend koji je prije cca dvije godine počeo raditi u Vinkovcima. Evo sada je pred svima nama njihov prvi studijski uradak, EP na kojem se predstavljaju svima koji nisu opterećeni nekakvim kolektivnim brijačinama, niti se njihove priče lome u tamo nekim kvazi baljezganjima. Ovo što nam nudi ovaj trio je vrlo ekspresivna glazbena furka koja se temelji na ponajboljim postulatima glazbe koju ću vrlo namjerno nazvati urbana glazba optočena onime što nas vrlo ciljano stavlja u neke okvire iz kojih se potom vrlo jednostavno postavljamo na pravu stranu.

Kako su prvi puta izašli pred publiku prošle godine već na ovom EP-iju vrlo su jasno odredili kuda žele ići i u kojim se glazbenim sferama vrlo lagano i ležerno, ugodno kreću i tamo traže uporište i zajedničku točku za daljnju progresiju. Ovih prvih pet pjesama odličan su glazbeni primjer što će se vjerojatno događati u budućnosti. Ekipu je okupio Igor Djeke (Harp Explosion) uz njega tu su bubnjar Ivan Peh – koji je sve to na neki način inicirao te Goran Križanić na gitari. Sve u svemu ova trojka odlučila je pustiti da glazba učini svoje, dati svemu oko sebe prostora i vremena i na kraju se takav pristup isplatio i to višekratno!

Preporuka

Ovaj EP svakom imalo potkovanom glazbenom znalcu jako puno razloga za zadovoljstvo. Priča ide prvotno u neko osobno zadovoljstvo i kada je to postignuto može ići ova glazbena priča dalje. Hoće li to publika prepoznati ili će ostati u malom krugu glazbenih sladokusaca, ovog trenutka teško je procijeniti, no ono što znam je da u ovih 19' ima odlične mjuze, Kako ćemo ju zvati to je manje važno i bitno. Ako me želite poslušati dajte ovim 19 minuta šansu da vam se zavuku pod kožu i tu će sazrjeti, početi će svrbiti i sve će poprimiti iritantnu crvenu boju. To crvenilo je znak da vam se, u principu, ova glazba sviđa i stoga ju jednostavno morate pustiti kako bi ona sama napravila sve!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100091552366754
https://www.instagram.com/delta21band/
https://delta21.bandcamp.com/album/d21

Popis pjesama:

Passion Killer 3:07
The Whip 3:58
Jay Walker 4:05
Titty Twister 2 :38
Fly Trap 4:39

(Samostalno)

Yours bluesy
Mladen Loncar-Mike



Izvještaji



One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu