Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Supač mi je što su se zaredale ove ekskluzivne promocije i prezentacije, stoga i danas, 8. travnja, pred vama je izdanje koje je od jučer službeno vani, mada u mojoj fonoteci ovaj album provodi već puna dva i pol mjeseca. I opet, supač mi je to što se opet radi o bendu The BluesBones, koji su se definitivno etablirali kao jedan od najboljih blues rock bendova Beneluxa! Dana 7. travnja izdavačka kuća Naked Records ponosno nam predstavlja njihov novi studijski album "Unchained".

Daleko je ona spika da je pred nama tamo neki belgijski blues-rock bend, daleko je ona priča da u tim europskim zemljama nema izvođača koji bi izvodili taj blues n' rock poput ili bolje od američkih i engleskih bendova. To je davno završena storija, jer već duži niz godina tu rade i djeluju izvođači koji zaslužuju svu pozornost svih nas koji volimo i pratimo ovaj glazbeni stil. To je također bend koji je osvojio Belgian Blues Challenge 2016. godine.

Ekipa Nico De Cock (vokal), Stef Paglia (gitara), Edwin Risbourg (Hammond, električni klavir, saksofon), Geerst Boeckx (bas) i Jens Roelandt (bubnjevi) još jednim albumom pokazuju zašto su tako dobri. Odmjerenom i doziranom svirkom kreću lagano, a potom se priča razvija i sve poprima narastajući karakter koji, po meni, eskalira u "Changes". Radi se, naime, o opakoj funky blues stvarčini s raspaljivom gitarom i definitivno vrištećim orguljama Edwina Risbourga. Pored nje tu su i sumorna i žestoko napumpana "Talking To The Lord" te prava blues rockerica "The Road Ahead", kao i razdragana "swinging soul blues" stvar "Moving On", koja zvuči itekako zarazno, plesno pa sve do napikavajuće u svojoj osnovi boogierane "Time To Learn".

Band The BluesBones nastavlja svoju misiju promicanja bluesa. Nakon osvojenog drugog mjesta na EBC-u, oni samo idu dalje, rade, nastupaju i sve podređuju svojoj prezentacijskoj formi, koja ih čini itekako upečatljivim bendom sa Sjevera Europe.

Europska blues scena već odavno nije "mačji kašalj". Naime, ta scena svakim novim danom već dugi niz godina vrlo snažno potvrđuje da se ne treba šaliti kada je ona u pitanju i da je treba prihvaćati vrlo ozbiljno i s puno respekta. Ne treba ništa puno pisati, dovoljno je, primjerice, poslušati sadržaj ovog albuma, koji kroz svojih 9 skladbi priča doista osobitu glazbenu priču.
Preporuka

U gotovo 37 minuta ovaj bend će vas u potpunosti zadovoljiti po svim onim našim kriterijima kojima uvijek pribjegavamo kada preslušavamo albume.
Ovaj njihov novi album dovoljno govori o njihovoj težnji da ama baš nikog ne zakinu, a ponajmanje svoje fanove i poklonike bluesa općenito.

"Unchained" će vam još jednom pokazati da The BluesBones ima to nešto što nam svima treba i zato neka ovaj album postane dio vaših fonoteka i kolekcija.

Više potražite na:
https://www.thebluesbones.com/
bluesbones.be
www.thebluesbones.com
https://www.facebook.com/thebluesbones/
https://www.facebook.com/.../The-BluesBnes/3920...
http://www.instagram.com/thebluesbones
https://open.spotify.com/artist/5rWy6...
https://donor.company/naked/

Popis pjesama:

1. Chain Gang
2. Changes
3. I Cry
4. Time To Learn
5. Moving On
6. Talking To The Lord
7. The Road Ahead
8. The Tale Of Big Tim Brady
9. I Cry (symphonic version)

(Naked Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split