A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2008
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Srijeda, 09 Studeni 2011
Žanr Rock
Length 45:28
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa Capitol Records / Dallas Records
Tags

Review

 

Diskografska kuća Capitol Records 15-tog je siječnja objavila album Liverpool 8 jednog od dvojice preživjelih članova legendarnih The Beatlesa. Radi se o njihovom bubnjaru, legendarnom Ringo Starru. Kod nas je distribuciju ovog albuma preuzeo Dallas Records.
 
Od svih Beatlesa upravo je Ringo uvijek nekako bio po strani i nije se nikada previše angažirao i tražio kruha preko pogače. Ringo je uvijek bio tip za zafrkanciju, on je uvijek svemu prilazio na svoj poznati šeretski način. Svojim šarmerskim i opuštenim načinom Ringo je, eto u nekakvom čudnom backgroundu doživio ugodnu starost i nasuprot svima on je još uvijek tu. Povremeno objavi poneki album, ali to nije ništa pretenciozno, pretjerano ambiciozno, već taj njegov pristup ispunjen je ležernošću i toliko traženim i željenim mirom.
 
Iz svega navedenog da se naslutiti da ne treba očekivati ama baš ništa spektakularno. Album Liverpool 8 je čisti glazbeni uradak, kojim nam autor nudi neke autobiografske crte i segmente svog ionako, bogatog života, a o profesionalnom dijelu niti da se ne govori.
 
Album je snimljen uz asistenciju Davea Stewarta, pa eto njih dvojica snimili su jedan album, koji nam donosi pop-rock skladbe, koje samo povremeno odlaze u druge glazbene pravce, poput završne R U Ready koja je umotana u country omot. Pjesme sa albuma sigurno ne nose ništa revolucionarno, tek pokoja iskra, sve ostalo je odrađeno kao posao koji se mora odraditi i gotovo. Nema nekih velikih inspirativnih iskri, nema one toliko željene nepredvidljivosti, nema iznenađenja. Tek običan album koji sadrži pjesme sa svakodnevnu uporabu, bez velike ili bolje napisati ikakve uzbudljivosti.
 
Budući da se radi o bubnjaru, koji je uvijek znao odrediti dostatnu količinu ritmova, koji su odlično pokrivali background skladbi, eto čak i u tom dijelu Ringo si nije dao truda, već je jednostavno sve prepustio da ide svojim tokom. Tako da pored uobičajenih poruka "peace & love" ništa drugo, jednostavno ne mogu izdvojiti.
 
PREPORUKA: 
Album Liverpool 8 Ringo Starra je uradak koji osim nepretenciozne ležernosti i spomenutih poruka iz 1968-me zaista nema ništa što bi valjalo istaknuti. Ortodoksni fanovi sigurno će nabaviti ovaj album, a svi drugi neće ništa propustiti ako ne preslušaju ovaj album. Možda ćemo drugi puta imati više sreće.
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1326
Ringo Starr Albumi Kronologija Ringo 2012 » Ringo 2012

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu