A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Working On A Dream


Bookmark

Data

Released Siječanj 2009
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr Rock
Length 51:20
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Columbia / Menart
Tags

Review

 

Columbia Records ima još jedan 100% pogodak jer 27.siječnja izdaju novi glazbeni uradak Working On A Dream legendarnog "Bossa" Brucea Springsteena. Ovaj projekt sadrži CD i DVD format i na njemu nam Bruce i njegov E Street Band donose nove pjesme. Kako sve to zvuči pročitajte u nastavku.
 
Dvanaest novih pjesama plus dodatna pjesma te kompletni DVD sa svojih četrdesetak minuta snimaka u studiju, razgovora i snimaka kako je sniman album čine jednu vrijednu škrinju s blagom.
 
Working On A Dream već je četvrti album kojeg zajednički rade Springsteen i Brendan O’Brien (zadužen za produkciju i miksanje). No, to i nije nikakvo čudo budući da Bruce i on rade već duži niz godina i ta suradnja i prijateljstvo samo se nastavlja i nadograđuje. Brendan odlično pogađa onu snagu i svježinu koju promovira E Street Band, kako na svojim koncertima, tako i u studiju.
 
Zadnji studijski album Working On A Dream velikog "Bossa" zvuči kao" visoko energičan r "n" r album", a on to zapravo i jest. Shodno tome Bruce Springsteen je sve podredio i prilagodio prokušanim temeljima njegovih nekadašnjih albuma, kao što su npr.: Darkness, Born To Run i The River.
 
Tamo dalekih 70-ih susreo sam se sa njegovom glazbom i od tada traje taj posebni fluid koji je uvijek prisutan, kada se radi o glazbi legendarnog i velikog Brucea Springsteena. Nekako je posljednjim studijskim albumima "Boss" malo olabavio osobito na The Rising i Devils & Dust, no istovremena kompenzacija, bila je ostvarena preko briljantnog albuma Seeger Sessions. Taj pseudo američko – keltski album pravu reinkarnaciju dobiva svojim DVD-om Live In Dublin, gdje do punog izražaja dolazi sva glazbeno skladateljska ingenioznost velikog Brucea. A pored toga tu je i album Magic, koji je zapravo nekako začetnik ovog trenutnog sounda Brucea i E Street Banda.
 
Kvaliteta albuma odmah je na početku opravdala sve kredibilitete koje ovaj jedinstveni glazbenik ima. Bruce Springsteen i The E Street Band, ta opetovano udružena snaga i simbioza, dali su odlične rezultate. Pa, tako i ovim albumom Bruce je ostao isti: snažan, srčan, duboko iskren i okružen takvom energijom kakva se rijetko susreće.
 
Moram priznati da je Bruce Springsteen oduvijek za mene bio tip čovjeka koji nema namjeru odustati ili odstupiti. Zašto je to tako? Ne znam, ali uvijek sam cijenio njegovu iskrenost i nesebično davanje publici, odnosno onome što najviše voli, a to je glazba. 
 
Sve ovo posebno dolazi do izražaja na koncertima, gdje se vidi prava snaga, energičnosti i iskrenost onoga što Bruce radi. Puno puta do sada Bruce je uspio dio te atmosfere prenijeti na studijski album, eto i na ovom zadnjem albumu Working On A Dream imamo očite primjere takve transmisije. Sve je to samo još jedan veliki plus ovom osobitom glazbeniku. 
 
Ako želimo neke usporedbe onda je album Working On A Dream sigurno u rangu "Bossovih" albuma kao što su : Tunnel Of Love, Lucky Town i Born In The U.S.A. i Magic… što bi drugim riječima značilo izuzetno dobar. 
 
PREPORUKA:
Nikada nisam niti jedan njegov album preslušao onako bez veze. Kada se radi o Bruceu Springsteenu onda tu nema šale, album se sluša pažljivo, prate se tekstovi, osjeća se cjelokupna atmosfera albuma, traže se dodatne informacije i tek kada se sve zbroji i skupi donosi se konačna ocjena. Album Working On A Dream pravi je primjer kako to Bruce odlično radi.
 
Album Working On A Dream odličan je rock album koji može snimiti jedino netko poput Brucea, ostali nemaju tu, ama, baš nikakve šanse. The Boss je još jednom opravdao svoj nadimak. Provjerite zašto ?! E, da a ocjena? 
Čista petica!!!
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1390
Magic « Magic Bruce Springsteen Albumi Kronologija Wrecking Ball » Wrecking Ball

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu