Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio novi spot, i to za pjesmu „Obojimo se“, pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda. Spot pogledajte u nastavku.

Ovaj eksperimentalni VHS video je djelo frontmena benda Vanje Solakovića. Rad benda Činčila se sa svojom estetikom i zvukom dosta oslanja na retro štih devedesetih, a odabir da se koristi VHS kamera za ovaj video nije slučajnost, ideja Vanje je bila da na taj način upotpuni taj retro koncept benda.

Autor ovog spota Vanja Solaković je izjavio: Dugo sam maštao o tome da imam svoju VHS kameru koju mogu nositi sa sobom, cilj mi je bio mogućnost snimanja interesantnih trenutaka u svom okruženju. Kada sam kupio kameru odlučio sam da uradim ovaj eksperimentalni video, jedan duži period sam snimao doslovno sve što mi je bilo zanimljivo, pa sam na kraju od toga u montaži pravio jednu cjelinu, cilj mi je bio proces, potraga i improvizacija, pustio sam da mi slike koje sam snimio ispričaju pričaju. Ovaj video sam tretirao kao jednu vrstu eskperimentalnog kolaža, spajao sam razne momente i kreirao jednu specifičnu priču koju svaki posmatrač može drugačije da doživi, nisam želio da oduzmem gledaocima mogućnost individualnog zaključka, priče su svakako na kraju uvijek onakve kako ih individualno procesuiramo. Uživao sam mnogo u procesu stvaranja ovog djela, veoma sam zadovoljan kako je sve u konačnici ispalo, smatram da taj efekat VHS kamere koja nije digitalna upravo upotpunjava zvuk pjesme „Obojimo se“, koja je u maniru sirovog alt rok zvuka iz devedesetih. Pored svega toga sam i na neki način želio da se malo odmaknemo od dosadašnjih spotova koji su isključivo snimani digitalnim kamerama.

Frontmen benda Vanja je izjavio da će početkom iduće godine raditi aktivnije na novom albumu, a da su do tada isključivo fokusirani na nastupe uživo u sklopu njihove turneje.

Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, mix i mastering pjesme je radio Haris Saračević.



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu