A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Folk / Alternative rock
Dodano Nedjelja, 09 Listopad 2011
Žanr Alternativ Rock
Length 37:55
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Columbia / Menart
Tags

Review

 

Tijekom svibnja ili točnije 06. svibnja Jakob Dylanu diskografska kuća Columbia objavila je album Seeing Things.
 
S obzirom na prezime svi odmah znaju da se radi o sinu najutjecajnijeg i najunikatnijieg glazbenika 20. i 21. stoljeća, jedinog i jedinstvenog Boba Dylana. No, upravo ta činjenica mu je bila glavna prepreka u osobnoj karijeri. Biti Dylanov sin znači biti non-stop pod povećalom i stalno se dokazivati, što, ruku na srce, nije nimalo lako ni jednostavno.
 
Rođen 1970-e u L.A.-u odrastao je uz svoju majku Saru Lowndes, koja se 1977. godine rastala od Dylana. Školovao se u privatnim školama L.A. i New Yorka, a u kasnim osamdesetima posvećuje se glazbi, kada osniva svoj band Wallflowers, koji čine: gitarist Tobi Miller, klavijaturista Rami Jaffee, basista Barrie Maguire i bubnjar Peter Yanowitz. Ovaj band krenuo je na temeljima glazbe Toma Pettyja & the Heartbreakersa i Johna Mellencampa, no svi mi dobro znamo da je ishodište svega upravo njegov otac… legendarni Bob Dylan. Band 1992. godine potpisuje za poznatu diskografsku kuću Virgin i tada izdaju svoj nastupni album. 
 
Ubrzo nakon toga slijedi druga postava banda u kojoj ostaje jedino klavijaturista Rami Jaffee, a novi su: gitarist Michael Ward, basist Greg Richling i bubnjar Mario Calire. Novi band – novi ugovor, potpisuju za Interscope Records i izdaju svoj drugi album, koji je producirao njihov kućni prijatelj T Bone Burnett. Album Bringing Down the Horse realiziran je 1996. godine i polučio je zapažen radio hit 6th Avenue Heartache. 
Samo godinu kasnije izlazi i drugi singl One Headlight, koji tijekom 1997-me dolazi na top deset, a za tu pjesmu Jakob odnosi i dva Grammyja: Best Rock Song i Best Rock Performance. 
 
Sve to prouzročilo je da 2000. godine Jakob i band izdaju i treći album Breach, zatim godinu kasnije album Red Letter Days, te dvije godine kasnije albume Rebel i Sweetheart. 
U 2006. godini Jakob Dylan potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom svog oca, Columbia Records.
 
Ove godine Jakob Dylan objavljuje pod svojim imenom, u najmanju ruku, respektabilni album Seeing Things pod producentskom palicom Rick Rubina, koji je radio s legendarnim glazbenicima poput Johnnyja Casha i Neila Diamonda.
 
Seeing Things je album na kojem se osjeća sva toplina i naoko prikrivena osjećajnost. Jakob Dylan nam jednostavnim, ali sadržajnim, tekstualnim predloškom priča svoje duboko osobne refleksije i vizije. Nema tu nekog protesta, već se radi o duboko introvertiranim porukama, koje kroz svoje pjesme odašilje Jakob Dylan. Sva ta duboko osobna razina traži određenu fleksibilnost slušatelja, koji jednostavno moraju znati... moraju prihvatiti ono što im pruža Jakob Dylan.
 
Sam Jakob nikada nije ništa forsirao niti se posebno gurao, a osobito nije inzistirao na činjenici da je sin legendarnog Bob Dylana. Upravo ta činjenica tjerala ga je da se još više i značajnije potrudi dokazati kako je on sam za sebe izuzetno kvalitetan i dovoljno vrijedan, a to u krajnoj liniji dokazuju i njegovi albumi. Ovog puta Jakob je sam vrlo odlučan i odvojen od svog banda, a to je još jedna vrijednost više kada je u pitanju njegov glazbeno-skladateljski intelekt.
 
PREPORUKA:
Ako je nešto za preporučiti, onda je to ovaj album Seeing Things. Kroz deset pjesama svi ćete dobiti značajnu porciju svih potrebnih elemenata, koji čine jedan dobar i vrlo solidan rock projekt. Još jednom važno je naglasiti da Jakob Dylan ne treba nikakvu potporu svog poznatog oca, što više njemu su dostatna potpora njegovi dosadašnji radovi, a poglavito ovaj zadnji album Seeing Things. Imajući to na umu nemojte nikako propustiti ovaj album.
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1087

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split