A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2012
Format Albumi
Vrsta / Psychedelic rock / Psychedelic / Rock and roll
Dodano Nedjelja, 22 Veljača 2015
Žanr Rock
Length 40:37
Broj diskova 1
Edition date 2012
Država Švicarska
Etiketa Voodoo Rhythm
Catalog Number VR1269
Edition details Produkcija: Alex Buess; snimano: 2010-2011 u Happy home studiju
Tags Roy and the Devil's Motorcycle Voodoo Rhythm Records Alex Buess

Review

"Strangest brothers you are ever likely to meet" jedan je od citata unutar knjižice CD-a benda Roy and the Devil's Motorcycle, album nosi naziv "Tell it to the People" i dolazi u izdanju Voodoo Rhythm Recordsa.

Riječ je o trojici Stahli braće iz središnje Švicarske uz "kliznu" ulogu bubnjara koju na ovom trećem studijskom albumu odrađuje Alain Perret-Gentil (inače vokal garage punk benda The Come'n'Go). Bend djeluje nekih dvadesetak godina i ima ukupno tri albuma, počevši od 1998. na ovamo, uz gomilu raznih EP-a, splitova i kompilacija na kojima su sudjelovali.

Sami kažu kako im uzori variraju od neo-psychedelic benda Spacman 3, preko Link Wraya pa sve do Godza, uz snažan motiv da razviju vlastiti prepoznatljivi stil i zvuk.

Koliko u tome uspijevaju?

Pa pravo da znate, mene osobno nisu previše impresionirali, barem ne na ovom albumu koji je sastavljen omjerom 5/4 u korist autorskih pjesama. Najupadljiviji cover je onaj "Will the Circle Be Unbroken" u trajanju od čak sedam minuta, a o čijoj opravdanosti bi se dalo raspravljati (mislim na minute).

Dečki zaista pokušavaju izbjeći zamke rockabilly/pshychobilly/garage rock standarda u stilu The Crampsa i u toj silnoj želji da budu posebniji, lutaju područijem avangarde, ehoa, fuzzy gitara, pomahnitalih upadanja sa usnom harmonikom koja graniče sa shizofreničnim napadajima.

A rezultat tog kaosa je?

Polovičan, na trenutke dobro plivaju u vodama koje se trude izbjeći, kao u garage rock numeri "I'm Allright" da bi se ubrzo opet vraćali kaosu na kojem grade svoj stil u pokušaju izazivanja uznemirujuće atmosfere koja bi mogla služiti kao soundtrack Paklene naranče.

Uvijek kada "imam posla" s bendom koji želi nešto posebno reći, a nisam ga gledao uživo, ostavljam prostora za uzmak čisto iz razloga što nemam cjelokupnu sliku onoga što ovi ljudi zapravo žele i koliko su uvjerljivi, a koliko se trude biti nešto što zapravo nisu.

Stoga ostavljam na volju svakom slučajnom namjerniku da presluša "Tell It To The People" album benda Roy and the Devil's Motorcycle u nadi da će možda čuti nešto što je meni promaklo, jer moj osobni dojam "igra" na liniji "nešto bi htjeli, a neznamo što", a ta linija, ruku na srce, uz silnu količinu dobre dostupne glazbe i nije obećavajuća za ovaj bend.

Mihael Pinter

Hits 1090
Roy and the Devil's Motorcycle Albumi Kronologija Tino: Frozen Angel (Film Soundtrack) » Tino: Frozen Angel (Film Soundtrack)

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split