A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Rising Down


Bookmark

Data

Released Travanj 2008
Format Albumi
Vrsta Hip-hop
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Hip-Hop
Length 52:05
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država SAD
Etiketa Mercury / Dancing Bear)
Tags

Review

 

Dva malena krljava zvučnika zamijenile su nove slušalice kakve koriste audio profesionalci u svojim studijima što je samo po sebi značilo vrhunsku kvalitetu zvuku. A nema boljeg benda od The Rootsa koji bi mogao isprobati kvalitetu mojih novih slušalica, i tako je ta čast pripala njihovom novom albumu Rising Down, što se pokazalo kao nevjerojatna podudarnost…
 
Nakon Pow Wow intra gdje čujemo svađu benda i izdavača daleke 1994. godine, kreće pjesma Rising Down sa istoimenog albuma i daje do znanja kako su Rootsi i dalje moćna skupina koja radi taj hip hop sa znanjem i sa vizijom. Tako britak udarac doboša, hipnotizirana bas linija koja lomi svako uho i Mos Def čiji se glas ukalupio u instrumenal kao da je rođen sa njime. Hip hop dugo nije čuo nešto bolje. Ili samo hvalim svoje slušalice? 
 
I cijela priča se nastavlja i sa sljedećom pjesmom Get Busy gdje sintisajzeri rade vrhunski posao i čim čujete Black Toughta sa svojim dijelom teksta, sve zvuči kao da slušate hip hop sa nekog drugog svijeta pogotovo ako doma imate MaxTV i bilo koji MTV uključen. Valja spomenuti i kako je svoj dio teksta odlično odradio Peedi Peedi koji je lakoćom ukrotio svoj flow i vrhunski niže multi rime, a da ne pretjeruje u cijelom procesu. Ipak nisu samo slušalice u igri.
 
Criminal je pjesma koju također valja izdvojiti zbog odličnog ritma i gitarskih laganih dionica koje u pozadini pozivaju na klimanje glavom dok slušate Black Toughtove propovijedi sa smislom kakvog nećete naći na bilo kojem kanalu već spominjanog MaxTVa. 
 
Organski hip hop sa socijalno osviještenim tekstovima koji su daleko od ispranih fraza mnogih repera, gosti kao što su Talib Kweli, Mos Def, Common, fantastično čista produkcija koja je oduvijek bila zaštitni znak Rootsa, sve to čini i ovaj album još jednim odličnim hip hop izdanjem kakvi se danas rijetko nalaze na komercijalnom tržištu. 
 
Album koji se sluša i razumije, ovo nije album za plažu niti za klub. Ovo je album za sobu, slušalice i razumijevanje. Mračne podloge, čistokrvni organski zvuk bubnjeva potpomognut electro synth zvukom i moćnim basom od kojeg se želudac okreće, a ritam čini tečnim, sve to čini od albuma životinjski sakriven bijes za koji znate da postoji, ali nikad ne znate kada će iskočiti van. 
 
Rootsi su doslovno korijenje, pravi iskonski, pomalo militantni afroamerički rep, fuzija Public Enemya i soft concsious rep verzija Immortal Tehniquea. Ovo je hip hop za 21. stoljeće iako više zvuči kao onaj oldskul iz devedesetih. I kada znate da ih svi hvale kao jedan od najboljih bendova uživo koji sviraju, tada je jasno da je riječ o jednom od najboljih kolektiva na svijetu, koji ne može pogriješiti što god izdao. Preporuka – must hear.
 
Hits 1066
The Roots Albumi Kronologija How I Got Over » How I Got Over

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split