Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ab Ovo ili u prijevodu od početka glavna je inspiracija akrobatskog spektakla OVO kojim se svjetski poznata cirkusantska tvornica Cirque du Soleil u siječnju vraća u Zagreb.

Prije nego ova čudesna životinjska kolonija naseli zagrebačku Arenu, donosimo najzanimljivije činjenice i informacije o izvođačima i predstavi koja već godinama bez teksta ostavlja obožavatelje diljem svijeta. Podsjećamo, OVO stiže u Arenu Zagreb, od 25. do 28. siječnja 2024. godine, u organizaciji tvrtki NuCoast Concerts i Live Nation, a na rasporedu je čak pet izvedbi. Ulaznice za predstavu koja nudi pravu zabavu za cijelu obitelj su dostupne putem sustava Eventim kao i putem stranice www.cirquedusoleil.com/ovo. OVO, što u prijevodu s portugalskog znači jaje, 25. je live produkcija Cirque du Soleila, a nastala je na 25. godišnjicu tvrtke te je premijerno prikazana u Montrealu. Predstava je do sada obišla više od 130 gradova svijeta, a pogledalo ju je više od 7 milijuna posjetitelja. Cijeli tim broji 100 ljudi iz 35 različitih zemalja, a na pozornici se pojavljuje njih 52. Riječ je o jedinoj predstavi koju čine isključivo kukci i koja priča priču o jednom danu u njihovom životu. U predstavi sudjeluje mnogo vrsta insekata - cvrčci, skarabeji, leptiri, crveni mravi, buhe, krijesnica, vilin konjic, pauci, žohari, komarac, šumski kukci, kao i tri glavna lika - bubamara, muha i kornjaš. Za gledatelje, OVO je uzbudljivi ulazak u šareni ekosustav koji vrvi životom kukaca koji rade, jedu, gmižu, lepršaju, igraju se, bore se i traže ljubav u konstantnoj bujici energije i kretanja. Kako nijedna priča nije potpuna bez ljubavi, ona se u OVO svijetu rađa na prvi pogled kada nestašan kukac stigne u ovu užurbanu zajednicu i fantastična bubamara zapne mu za oko.

Veliki broj izvođača, prije rada u Cirque du Soleilu, bili su profesionalni sportaši. Primjerice, čak dva OVO cvrčka natjecala su se na nekoliko Svjetskih prvenstava u prevrtanju predstavljajući timove svojih država. Pravi cvrčak može skočiti 30 puta više od svoje visine. OVO cvrčci, koji u predstavi skaču na trampolinu, mogu skočiti i do 3 puta više od svoje visine. U timu je i Neiva Nascimento, predivna bubamara koja je odrasla u tradicionalnoj cirkusantskoj obitelji i sa svojim je nastupima započela već u sedmoj godini života. Tu su i dvije olimpijke, Olga Shcherbatykh koja se natjecala u gimnastici u Ateni 2004. te Nansy Damianova, koja je bila u Pekingu 2008. Predstava započinje ogromnim jajetom na napuhavanje na pozornici koje je široko 8.5 metara te je visoko 6 metara. Kako u prirodi ništa nije pravilnih oblika, tako su svi elementi u predstavi nepravilni i zakrivljeni, baš kao i trampolin, koji je svojim oblikom dodatni izazov za izvođače. Atraktivni zakrivljeni zid ogromna je projekcijska površina koja se koristiti u cijeloj predstavi, a visok je 9 i širok gotovo 20 metara. Samo za projekciju minijaturne šume, snimanje je trajalo više od 40 dana. Potrebno je 23 kamiona i drugih 700 vozila za putovanje od grada do grada, kako bi se dopremila cijela produkcija. Za postavljanje predstave potrebno je oko 12 sati te oko 3 do 4 sata i trideset minuta da se sruši. U predstavi se koristi preko 100 pokretnih svjetala, a tu je i preko 100 zvučnika koji imaju surround zvuk. Putujući cirkus prati i njihov osobni catering tim, a za to im je potreban 1 kamion kako bi se prevozila njihova kuhinja i hrane. Ugostiteljski tim svaki tjedan svoj jelovnik prilagođava lokalnim specijalitetima, ali i novim dobavljačima u svakom gradu u koji stigne.

RASPORED IZVEDBI
ČETVRTAK, 25. siječnja 2024. u 19.30 sati
PETAK, 26. siječnja 2024. u 19.30 sati
SUBOTA, 27. siječnja 2024. u 15.30 i 19.30 sati
NEDJELJA, 28. siječnja 2024. u 11.30 sati



Izvještaji



Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu