MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
...Little Broken Hearts


Bookmark

Data

Released Travanj 2012
Format Albumi
Vrsta / Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Srijeda, 06 Kolovoz 2014
Žanr Jazz
Length 44:55
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2012
Država Europe
Etiketa Blue Note
Catalog Number 509997 31548 2 2
Edition details Produkcija: Danger Mouse; Datum objave: 25.5.2012.; Snimano: 2011., Mondo Studio, Electro Vox Studios (Los Angeles, California)
Tags Norah Jones Jazz Jazz Rock Blue Note Dallas Records Danger Mouse

Review

Zbog svog jazz/folk/pop zvuka, opuštene atmosfere koju širi svakim svojim albumom Norah Jones mnogi kritičari smatraju za najdosadniju glazbenicu današnjice. Nažalost, prošla su vremena kad je jednostavnost bila veći hit od sintetičkog i dobro upakiranog zvuka za mase. Nakon senzacionalnog albuma Come Away With Me, za kojeg je osvojila silne Grammye, i nešto rokerskijeg posljednjeg albuma The Fall, Norah Jones je odlučila izdati album Little Broken Hearts. Na ovome albumu, koji je nedavno izašao u prodaju, Jones surađuje s producentom Danger Mouseom (a.k.a. Brian Burton), poznatom po bendovima kao što su Gnarls Barkley i Broken Bells te producentskom radu s glazbenicima kao Beck, The Black Keys i drugima. Burton je pored produkcije novog albuma zajedno s Jones napisao sve pjesme na albumu.

Little Broken Hearts se nadovezuje na većinu Jonesinog prošlog rada, prvenstveno jer je atmosfera albuma opuštena, a tome najviše doprinosi njen baršunasti glas. Također, sve njene pjesme govore o raznim vrstama ljubavnih boli, a o čemu govori i najavni singl albuma, pjesma Happy Pills: I’m Gonna Get Ya Out Of My Head. Vedri uvod s gitarama u ujednačenom ritmu i njenim prigušenim glasom daju The Black Keys prizvuk. To je obećavajuća pjesma koja pokazuje novu Norah Jones. No na albumu to je jedina poletnija pjesma.

Album otvara pjesma Good Morning koja po naslovu i mjestu na albumu podsjeća na Sunrise. Pjesma odiše indie zvukom i opisuje atmosferu jutarnjeg razbuđivanja. Sličnog zvuka su pjesme After the Fall i Little Broken Hearts. U After the Fall prateći vokal pjeva Gus Seyffert, što daje dodatni šarm pjesmi. Ove pjesme karakteriziraju slični gitaristički uvodi razloženih akorda koji daju pečat pjesmama. She’s 22 odmah u prvom taktu podsjeća na Feist. Jones i Danger Mouse su se približili funky zvuku Gnarls Barkleya u pjesmi Say Goodbye., dok pjesma 4 Broken Hearts zvuči kao nešto što bi napravile Neka Case ili čak Lana del Rey. Ono što nedostaje ovom albumu je karizmatična privlačnost da bi uspješno izvela ove pjesme. Nekako ne zvuči inspirirajuće.

Nema ništa loše s ovim pjesmama, čak štoviše Jones i Danger Mouse uspjeli su napraviti tečan album koji pokazuje raznovrsnost, što je pomalo neobično za Norah Jones. Kad se Little Broken Hearts približi kraju, pjesmi Out On The Road, jedinoj pjesmi gdje je ritam oštar i Jones zvuči kao da uživa, postaje jasno što nedostaje njenoj glazbi većinu vremena. Jones je dobra u onome što radi, ali nikada ne djeluje kao da izgara za tim.

Ivana Obrdalj

Hits 1717
...Featuring « ...Featuring Norah Jones Albumi Kronologija Day Breaks » Day Breaks

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split