Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Soul blues / Modern Electric Blues
Dodano Petak, 31 Prosinac 2021
Žanr Blues
Length 40:37
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Engleska
Etiketa Another Planet Music
Edition details objalvjeno: 19.11.2021.; producent: Phil Dearing
Tags Mississippi MacDonald Phil Dearing

Review

Još od britanskog "Blues Booma" naučili smo da mulja Mississippija itekako puno ima i u Temzi, a Mississippi MacDonald na svojim čizmama nosi itekako puno tog mulja.

"Do Right, Say Right" naziv je albuma, kojeg je 19. studenog objavila izdavačka kuća Another Planet Music, a cijelu ovu priču diljem globusa radijski gura memfiška promotivna kuća Blind Raccoon.

Da, doista nema nikakve dvojbe, američka glazba definirana je kao: energična, ritmička glazba, koja proizlazi iz doista raznih linija popularnih i "ozbiljnih" glazbenih stilova koji su nastali u SAD-u - od hip hopa i rapa do countryja, bluesa, soula, i rock 'n' rolla. Ovaj koncept povijesno su najbolje razumjeli glazbenici iz drugih zemalja, a osobito engelski glazbenici, koji su nam polučili i donijeli "Britansku invaziju" 1960-ih.

Trostruko nominiran za British Blues Award, Mississippi MacDonald, glazbenik, je koji je definitivno predvodnik i vodeća snaga nove generacije glazbenika, koji itekako pokazuju visoku razinu razumijevanja bazičnih američkih glazbenih stilova i njihovu tečnost, pitkost, predanost i snažnu internacionalnu potrebu za njihovu fuziju i povezivanje.

Njegov šesti album, "Do Right, Say Right", je energičan i autentičan set od osam originala i jedne obrade bluesa prožetog soulom. Sve je to samo još jedan dokaz da je potraga, koju je započeo kada je kao 12-godišnji klinac vidio Chucka Berryja kako nastupa, sve promijenila i cijelo njegovo životno zanimanje bilo je usmjereno ka glazbi, pozornici i studiju. Danas se to osjeća i na ovom njegovom šestom po redu studijskom albumu, u kome nema mjesta ni za što drugo osim za priču koja je duboko prožeta bluesom i svemu što ide uz ovaj nadahnuti glazbeni stil.

MacDonalda prati izvrstan četveročlani bend, kojeg čine: Phil Dearing (producent, klavijature i gitare), Elliot Boughen (bas), Mark Johnson-Brown (bubnjevi) i Lucy Dearing (back vokali). Ma nema nikakve sumnje, MacDonald i njegov bend zajednički zvuče impresivno i to je samo dokaz više kako ova njihova priča iz albuma u album samo dobiva na težini, na snazi i kompletnoj ekspresiji. Upravo sve to potvrđuje i ovaj njegov zadnji studijski album "Do Right, Say Right".

Ako ste u ovom filmu, ako volite blues, ako volite soul i gospel, ne dvojite niti sekunde, već se, ako već niste, što prije opskrbite izvrsnim albumom "Do Right, Say Right" Mississippi MacDonalda. I da, uvjerite se i sami da čovjek ne nosi ime Mississippi samo onako, bez veze. Vjerujte mi, ima tu jako puno razloga da ovo svoje ime nosi iz puno razloga i s puno ponosa. Doista, svaka čast! Istinska uživancija u svih 46' i 08".

Mladen Lončar - Mike

Hits 1175
Mississippi MacDonald Albumi Kronologija Heavy State Loving Blues » Heavy State Loving Blues

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split