Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

pierrotAlbum "Pierrot Project, Op. 1" objavljen u nakladi Cantusa prvi je album ansambla Glazbene staze, jedinog pierrot-sastava u Hrvatskoj koji djeluje već punih deset godina. Ovaj “orkestar u malome” čine flautistica Eda Rimanić, klarinetist Franjo Stojaković, violinistica Đana Kahriman, violončelist Andrija Šimić i pijanistica i osnivačica Glazbenih staza Iva Ljubičić Lukić. Ansambl je na albumu zabilježio djela suvremenih domaćih autora koja su nastala tijekom posljednjih desetak godina i to upravo na poticaj ansambla.

„Predstavljamo vam prvi nosač zvuka ansambla Glazbene staze. On je plod naših deset godina muziciranja i maštanja, brojnih proba i koncerata, uspjeha i padova te odrastanja u muzičkom i svakom drugom smislu. Svaka skladba na CD-u ima svoju pozadinsku priču, svaka je nastala za neki poseban tematski koncert, od ´bajkovitih´ do ´zvjezdanih´ staza i svaku smo nestrpljivo iščekivali i iščitavali, a potom i praizvodili na koncertima našeg ciklusa Glazbene staze. Ako je cilj glazbe oduševiti, uzbuditi, otvoriti se prema lijepom, prema duhovnom, potaknuti na dobro pa i svidjeti se – a sve je to bio naš cilj – nadamo se da smo uspjeli. Što drugo dodati, osim: provjerite i uživajte!“, istaknuli su članovi ansambla.

Skladbe Ivana Josipa Skendera, Tomislava Uhlika, Ivana Končića, Biance Ban, Marka Slavičeka i Brune Vlaheka koje je ansambl uvrstio na album prvijenac pozivaju na pozorno slušanje i potiču maštanje.

Album "Pierrot Project, Op. 1" u izdanju Cantusa možete poslušati na svim digitalnim servisima te ga možete nabaviti u webshopu Cantusa.



Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split