MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2014
Format Albumi
Vrsta / Rock / Heavy metal / Death metal
Dodano Petak, 31 Listopad 2014
Žanr Metal
Length 47:23
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2014
Država Germany
Etiketa Century Media
Catalog Number 9983882
Edition details Datum objave: 9.6.2014. Produkcija: Jens Bogren. Snimano: kraj 2013./početak 2014., Fascination Street studio, Örebro, Švedska.
Tags

Review

Švedska melodic death metal snaga Arch Enemy nedavno je zamijenila pjevačicu. Umjesto, već sada legendarne, Angele Gossow, ženski growl i scream preuzela je Kanađanka Alissa White-Gluz inače iz benda The Agonist. Cura koja se kandidirala i u Kanadskom idolu dobila je veliku odgovornost biti, barem jednako dobra kao Angela. Razlaz je prošao i više nego u prijateljskom raspoloženju, Angela je još uvijek uz bend, no iza scene, ona je sada njihova menadžerica dok se Alissi ostvario životni san.

S fanom za mikrofonom Šveđani su snimili deveti studijski album „War Eternal“ u njihovom dobro poznatom zvuku. Melodični death metal je odlična stvar, pjesme odišu životom i potrebnom žestinom. Igra gitarskih solo dionica i snažnog vokala čine kombinaciju koja sigurno pali, a bend ju je još jednom učinio posebnom tako da se osjeti neka vrsta svježine koja sam album čini ipak nešto drugačijim od prijašnjih. „Tempore Nihil Sanat“ odabran je kao mističan te na neki način epski početak albuma. Simfonični uvod dovodi do pjesme „Never Forgive, Never Forget“ koja će stvoriti mosh pitove na koncertima te do prvog singla „War Eternal“ jakog u melodiji, ritmu i stihovima. „As The Pages Burn“ također je odabran kao singl, po karakteru prava „old school“ pjesma švedskog melodic death metala. „No More Regrets“ ima odličnu solažu koja joj donosi turbulentni štih, a smirivati ga mora „You Will Know My Name“, laganijeg ritma. Slijedi još laganija instrumentalna stvar „Graveyard Of Dreams“. Kratka, ali izrazito slatka stvar kada krećenešto dulja, no najkraća na albumu „Stolen Life“, mistična i upečatljiva. „Time Is Black“ krasi specifičan intro po kojemu će ju slušatelj svaki put prepoznati, po strukturi jedna od najkompleksinijih stvari na albumu, također i jedna od najkvalitetnijih. „Down To Nothing“ je također jedna od boljih, dovodi album konačnog usijanja i kraja s instrumentalom „Not Long for This World“ koji podsjeća na „It's Gonna Be Me“ boy benda N'Sync. Ozbiljno.

Ovo je jedan uistinu kvalitetan album koji svakako trebate poslušati. Ekipa je još jednom napravila odličan posao, privući će mnoge nove fanove, a stare ostaviti s osmijehom na licu.

 

Maja Trstenjak

Hits 1451

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split